Šeņdžeņa kļūst par pirmo pilsētu Ķīnā, kur aizliedz kaķu un suņu ēšanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.pexels.com

Šeņdžeņa kļūst par pirmo pilsētu Ķīnā, kur ar likumu aizliedz kaķu un suņu ēšanu un tirgošanu gaļas ražošanai, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šāds likums tika pieņemts pēc tam, kad koronavīrusa uzliesmojums tika saistīts ar savvaļas dzīvnieku gaļas patēriņu, mudinot Ķīnas varas iestādes aizliegt savvaļas dzīvnieku tirdzniecību.

Šeņdžeņa devās soli tālāk, attiecinot aizliegumu arī uz suņiem un kaķiem. Jaunais likums stāsies spēkā 1. maijā.

Gada laikā visā Āzijā tiek nogalināti vismaz trīsdesmit miljoni suņu. Tomēr suņu gaļas ēšanas paradumi Ķīnā neesot tik izplatīti - vairums ķīniešu nekad nav ēduši suņa gaļu.

"Suņi un kaķi kā mājdzīvnieki ir nodibinājuši daudz ciešāku saikni ar cilvēkiem nekā citi dzīvnieki," paziņoja Šendžeņas pilsētas dome.

Tomēr vienlaikus ar šo lēmumu Ķīna apstiprināja lāča žults izmantošanu koronavīrusa pacientu ārstēšanai.

Lāča žults - gremošanas šķidrums, kas izvadīts no dzīviem nebrīvē turētiem lāčiem - jau sen tiek izmantots tradicionālajā ķīniešu medicīnā.

Aktīvo vielu izmanto žultsakmeņu un aknu slimību ārstēšanai. Bet nav pierādījumu, ka tas ir efektīvs pret koronavīrusu, un process dzīvniekiem ir sāpīgs un satraucošs.

Fonda "Animals Asia" pārstāvis Braiens Dalijs sacīja: "Mums nevajadzētu paļauties uz savvaļas dzīvnieku produktiem, piemēram, lāča žulti, kā uz risinājumu, lai apkarotu nāvējošu vīrusu, kas, šķiet, ir cēlies no savvaļas dzīvniekiem."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu