Covid-19 Latvijā Uga Dumpis norāda, kurās darbavietās strādājošajiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm saistībā ar jauno koronavīrusu.
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm saistībā ar jauno koronavīrusu. Foto: Zane Bitere/LETA

Pēdējā laikā aizvien biežāk uzzinām par saslimšanas gadījumiem darbavietās. Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka Covid-19 "meklē un atrod vietas, kur ilgstoši kopā uzturas daudzi cilvēki.

Dumpis nosauc vien daļu no darba vietām, kas šobrīd ir viegls mērķis koronavīrusa perēklim, tās ir slimnīcas, patversmes, pansionāti, cietumi, armija un citas.

"Slimības ierobežošana šādos apstākļos ir īpaši grūta, tāpēc svarīgi, lai visi šajās vietās strādājošie ir ļoti mobilizējušies," uzsver Dumpis.

Jaunākā informācija par saslimšanām ar Covid-19 darbavietās ir sestdien, 4. aprīlī, kad slimība konstatēta vienam Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) un vienam sociālā aprūpes centra "Stella Maris" darbiniekam.

Onkoloģijas centra darbinieks nav no ārstniecības personāla un ikdienā nav strādājis ar pacientiem. Savukārt "Stella Maris" darbiniece devusies izolācijā uzreiz pēc tam, kad Covid-19 konstatēts vienai no centra klientēm.

Arāja norādīja, ka nakts patversmē "Zilais krusts" patlaban jaunas saslimšanas nav konstatētas un tur saslimušo skaits ir 29.

Kā ziņots, Rīgas sociālajā aprūpes centrā "Stella Maris" ar Covid-19 sasirgusi kāda kliente, kura patlaban dzīvo izolētā istabā un viņai tiek nodrošināta aprūpe paaugstinātas drošības apstākļos.

Savukārt LOC Covid-19 konstatēts diviem pacientiem un diviem ārstiem, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Tā rezultātā ir slēgta Endokrinoloģijas un Pulmonoloģijas nodaļa un tajās tiek veikta dezinfekcija.

Centrā bija ārstējies viens no patversmes "Zilais krusts" klientiem, kurš inficējies ar Covid-19. Konkrētais pacients slimnīcā ārstējis kādu citu kaiti, vēl pirms tapa zināms par Covid-19 uzliesmojumu patversmē. Viņam nav bijuši nekādi slimības simptomi un Covid-19 analīzes veiktas tikai pēc publiskajā telpā izskanējušās informācijas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu