Covid-19 krīzes laikā amatu zaudējis Eiropas vadošais pētnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mauro Ferari.
Mauro Ferari. Foto: EPA/Scanpix

Vakar, 7. aprīlī, no amata atkāpies Eiropas Pētniecības padomes (ERC) vadītājs Mauro Ferari. Kaut gan Ferari minēja, ka atkāpšanās iemesls bijusi dalībvalstu nespēja vienoties par kopīgu pieeju Covid-19 krīzes risināšanā, ERC šodien paziņoja, ka padome par vadītāja atstādināšanu lēmusi jau 27. martā.

Ferari paziņoja, ka zaudējis ticību sistēmai pēc tam, kad viņam neizdevās izveidot īpašu programmu cīņai ar koronavīrusu.

Paziņojumā, ko Ferari izplatīja laikrakstiem "Financial Times" un "Corriere della Sera" viņš stāstīja par "ideālistiskiem sapņiem par vienotu Eiropu, ko sagrāvusi pavisam citāda realitāte".

Padomes vadītājs sacīja, ka centies izveidot īpašu programmu, kas palīdzētu cīnīties ar Covid-19 izplatību. Ferari tieši sadarbojies ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, kura paudusi atbalstu viņa plānam, tomēr tas radījis "iekšēju politisko vētru".

Nonākot citās EK instancēs, viņa plāni "tika sadragāti", uzskata Ferari.

Taču ERC pauda, ka pavisam citi iemesli veicinājuši to, ka vadītājs atkāpies no amata. Padomes 19 biedri jau 27. martā vienbalsīgi nobalsojuši par Ferari atcelšanu no amata, sacīts trešdien izplatītā paziņojumā.

"Kopš iecelšanas amatā, profesors Ferari izrādījis iesaistes trūkumu ERC, nepiedaloties daudzās svarīgās tikšanās, ilgu laiku pavadot ASV, kā arī nespējot aizstāvēt ERC programmu un misiju, pārstāvot ERC," padome pauda paziņojumā.

ERC uzsvēra, ka ir pieņemti visaptveroši mēri, lai cīnītos ar koronavīrusa pandēmiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu