Varētu atcelt arī Monreālas tenisa turnīru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/LETA

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) turnīrs Monreālā, kas plānots no 7. līdz 16.augustam, šosezon, visticamāk, nenotiks.

Kvebekas province paziņojusi, ka publiski pasākumi reģionā netiks rīkoti līdz 31.augustam.

Kvebekas valdības pārstāvji šo lēmumu pamatoja ar koronavīrusa straujo izplatību pasaulē.

"Kanādas Tenisa federācija izvērtē sekas, kas rastos, ja Monreālas turnīrs netiktu aizvadīts. Izvērtējam vairākas iespējas, kas ļautu pārcelt "Rogers Cup" turnīru uz citu norises laiku," teikts paziņojumā.

Iepriekš WTA un arī ATP paziņoja, ka sezona ir apturēta līdz 13.jūlijam.

"Saprotam Kvebekas valdība lēmumu, jo tā vēlas pasargāt reģiona iedzīvotājus," teica Monreālas turnīra rīkotājs Jūdžins Lapjē. "Krīzes situācijās mūsu mērķis vienmēr ir bijis pasargāt spēlētājus, apkalpojošo personālu, fanus, partnerus un visus pārējos."

Turnīra organizators pauda, ka nedēļas nogalē vēl sekos galējais lēmums par turnīra nākotni.

Iepriekš šī gada Vimbldonas turnīrs, kā ar zāles sezona tika atcelta pavisam, bet Francijas atklāto čempionātu plānots aizvadīt rudenī.

"Rogers Cup" ir otrs pasaulē vecākais tenisa turnīrs aiz Vimbldonas. Sacensībām arī ir visai interesants formāts - vienu gadu spēlētāji tiekas Toronto, bet nākamajā Monreālā. Šāda kārtība tiek saglabāta gadu no gada.

Pērn par turnīra uzvarētāju dāmu konkurencē kļuva talantīgā Bjanka Andresku, bet starp vīriem labākais izrādījās spānis Rafaels Nadals.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu