"Ja tiksi galā, nauda ir tava." O'Nīls reiz komandas biedram piesolījis milzu summu par Braienta iekaustīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šakils O'Nīls un Kobe Braients
Šakils O'Nīls un Kobe Braients Foto: AFP / Scanpix

Bijušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Meta Bārnsa un Stīvena Džeksona podkāstā "All The Smoke" viesojās bijušais Losandželosas "Lakers" spēlētājs Aizeja Raiders. Bijušais aizsargs atklāja amizantu stāstu par kluba leģendu Šakila O'Nīla un Kobes Braienta attiecībām.

Gadu gaitā Braients un O'Nīls kļuva par tuviem draugiem, bet nav noslēpums, ka laikā, kad abas superzvaigznes bija komandas biedri Losandželosas "Lakers" vienībā, viņu attiecības nebūt nebija no labākajām.

Šādu apgalvojumu kārtējo reizi apstiprināja bijušais "Lakers" aizsargs Aizeja Raiders, kurš klubam pievienojās 2000.-2001. gada sezonā, kad zvaigžņotais Losandželosas duets jau bija izcīnījis vienu čempiona titulu.

Tiesa, jau pirmajos treniņos Raideram kļuva skaidrs, ka attiecības starp O'Nīlu un Braientu ir visnotaļ saspīlētas.

"Vienā no pirmajiem treniņiem Šaks man saka: "Ja tu sāksi kauties ar Kobi, ģērbtuvēs tevi gaida 10 tūkstoši." Tas notika trešajā treniņā. Nodomāju, ka viņš joko, bet tas tā nebija. Šaks vēlreiz pilnā nopietnībā atgādināja: "Ģērbtuvēs ir 10 tūkstoši viena dolāra banknotēs. Ja sāksi ar viņu konfliktu un tiksi galā, nauda ir tava." Es nespēju tam noticēt," teica Raiders.

Bijušais spēlētājs neslēpa šoku par abu superzvaigžņu saspīlētajām attiecībām: "Kad pievienojos "Lakers", nodomāju: "Sasodīts, šie puikas ir traki!" Bet ir jāsaprot, ja es būtu pret to vīru [Braientu] pacēlis roku, nākamajā dienā vairs nebūtu komandas sastāvā."

Viens no podkāsta vadītājiem Stīvens Džeksons bija ieinteresēts, vai desmit tūkstoši pienāktos par katru izraisīto konfliktu. "Ja tie ir 10 tūkstoši par katru reizi, es to darītu visu laiku," jokojot atzina Džeksons. 

Mets Bārnss arī minēja, ka būtu bijis priecīgs nopelnīt par konfliktu sākšanu ar Braientu: "Sasodīts, es to darīju par brīvu."

Abas "Lakers" zvaigznes vienā ģērbtuvē spēja sadzīvot kopumā septiņas sezonas. 1996. gada starpsezonā O'Nīls "Lakers" vienībai pievienojās kā brīvais aģents. Tajā pašā vasarā Losandželosas klubs draftā ieguva tiesības uz Braientu. Dažādu apstākļu dēļ 2004. gada vasarā "Lakers" vadība bija spiesta izvēlēties starp 32 gadus veco O'Nīlu un Braientu, kuram tobrīd bija vien 26 gadi. "Lakers" izvēlējās Kobi, un abu spēlētāju konflikts vienas komandas ietvaros bija noslēdzies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu