"Man bija viegls klepus." Repatriante atklāj, ka gribējusi veikt Covid-19 testu, taču viņai tas neizdevās (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Paula Čurkste

Ar reisu no Amsterdamas trešdien, 15. aprīlī, Rīgā ieradās studente Anete Valnere. Reiss bijis pilns un, atgriežoties mājās, viņa vēlējās izmantot iespēju nodot analīzes, taču viņai nav bijusi temperatūra, tāpēc analīzes nodot viņai nelika, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Es zināju, kas es gribēšu notestēties, un tika arī teikts, ka pirms bagāžas saņemšanas šāda iespēja būs. Kāpjot ārā no lidmašīnas, tika prasīts, vai ir simptomi. Ja teici, ka nav, teica – labi, lūdzu dodieties tālāk uz bagāžas saņemšanas vietu.

Es teicu, ka man ir viegls klepus, man izmērīja temperatūru, tā kā tā bija 36, 5 tad teica, ka viss ir kārtībā, un lika doties tālāk. Es redzēju, ka analīzes veica vienam cilvēkam no pārdesmit. Pat netika nekādi mudināts, ka vajadzētu to izdarīt," raidījumam pastāstīja repatriante Anete.

Jau ziņots, ka no trešdien, 15. aprīlī, aptuveni 280 cilvēkiem, kuri atgriezās ar repatriācijas reisiem, vairāk nekā 20 pasažieriem tika veikti Covid-19 testi, šodien preses konferencē pastāstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP). 

Repatriācijas reisi trešdien ielidoja Rīgā no Amsterdamas un Frankfurtes. Obligātā kārtā tiek testēti visi repatrianti ar simptomiem, kā arī tie, kuri paši izrāda vēlmi nodot analīzes, skaidroja ministre. 

Vienlaikus politiķe piebilda, ka līdzšinējā algoritmā nav veiktas izmaiņas, un joprojām to repatriantu testēšana, kuriem simptomu nav, netiek veikta obligātā kārtā, jo vīrusa klātbūtni ķermenī tests nereti neuzrādīs līdz nav parādījušies konkrēti saslimšanas simptomi.

Testēt repatriantus bez simptomiem arī nebūtu ieteicams tādēļ, ka "tā var būt tādā viltus drošības sajūta", jo pastāv iespēja, ka vīruss vēl ir tikai inkubācijas periodā un tā simptomi parādīsies tikai pēc vairākām dienām, klāstīja Viņķele.

Jau ziņots, ka Covid-19 testēto skaits pēdējā diennaktī pieaudzis līdz 1406, un infekcija apstiprināta deviņiem iedzīvotājiem. Tikmēr līdz šim konstatēti 675 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 31 302.

Patlaban stacionārā atrodas 45 pacienti, tajā skaitā 42 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 57 pacienti.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu