"Personīgi rūpējas par akcīzes iekasēšanu." Lietuvas finanšu ministrs valdības sēdes laikā "paņem pīppauzi"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Attālinātajā valdības sēdē, kas notika trešdien, 15. martā, Lietuvas finanšu ministrs Viļus Šapoka spēris soli, ko klātienē diez vai varētu novērot - runājot ar premjeru Sauļu Skverneli, Šapoka aizsmēķēja cigareti.

Covid-19 dēļ ieviestie ierobežojumi un sociālā distancēšanās ieviesusi korekcijas teju katra dzīvē. Piemēram, lielas sapulces vai sēdes klātienē šobrīd nav iedomājamas, tāpēc katrs, tajās piedaloties, var domāt vairāk par savu komfortu nevis etiķeti, piemēram, amerikāņu komiķis Stīvens Kolbērs savus raidījumus vada, nevelkot kurpes.

Kaimiņvalsts finanšu ministrs gan spēra soli tālāk, valdības sēdes tiešraidē aizsmēķējot cigareti. Sēde, kas kopumā ilga vairāk nekā divas stundas, bija tikko iesākusies, un "pīppauzes" brīdī Šapoka sarunājās ar Skverneli.

Premjeru, šķiet, finanšu ministra netikums netraucēja. Skvernelis ar ekrānuzņēmumu no tiešraides dalījies savā "Facebook" kontā, klāt rakstot: "Par daudz dusmoties arī nevar: finanšu ministrs personīgi rūpējas par akcīzes iekasēšanu."

Kā vēstīts, Lietuva 8. aprīlī nolēma cīņai pret koronavīrusa izplatīšanos valstī noteikto karantīnu pagarināt vēl par divām nedēļām - līdz 27. aprīlim.

Atbilstoši karantīnas noteikumiem Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, kā arī aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.

25. martā Lietuvas valdība papildināja karantīnas noteikumus - sabiedriskās vietās nedrīkst atrasties kopā vairāk kā divi cilvēki, izņemot vienas ģimenes locekļus, cilvēkiem jāievēro drošs savstarpējais attālums, jāizvairās no fiziskā kontakta, jāievēro higiēna, bet tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas jāapmeklē tikai vienam ģimenes loceklim.

Sākumā bija paredzēts, ka karantīna beigsies 30. martā, taču 25. martā valdība nolēma to pagarināt līdz 13. aprīlim. Tagad tā pagarināta vēl par divām nedēļām - līdz 27. martam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu