Žagaru NBA draftā varētu iekārot Šarlotas "Hornets"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: fibaeurope.com

2020.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā Šarlotas "Hornets" vienībai būtu jāpievērš uzmanība latviešu aizsargam Artūram Žagaram, svētdien vēstīts vietnē "swarmandsting.com".

Tiek izteikts viedoklis, ka Šarlotes "Hornets" vajadzētu apsvērt otrajā kārtā aizrunāt latviešu aizsargu par spīti tam, ka līdz šim viņam Spānijas klubā Badalonas "Joventut" nav bijusi liela profesionālā pieredze.

Tiek uzsvērti viņa vidēji 18,9 punkti, 6,3 piespēles un 1,9 pārtvertas bumbas spēlē sudraba medaļu iegūšanā Latvijai Eiropas U-18 čempionātā basketbolā Rīgā 2018.gadā.

Miča Kupčaka komandai šobrīd pieder arī "Celtics" otrās kārtas izvēle. Ja sezona beigtos šodien, tā būtu 56.izvēle no 60, un Žagars šobrīd drafta prognozēs ir apmēram šajā vietā, ieņemot 59.vietu.

Par latvieša spēcīgajām pusēm tiek nosaukta viņa saspēles vadītāja pozīcija, trīspunktu metiens, laba spēles izjūta un līdera dotības, atlētisms virs vidējā rādītāja, labas uzbrukuma dotības un citas priekšrocības.

Kā mīnuss izcelts mazs svars un aizsardzībai nepietiekams atlētisms, iespējamās aizsardzības problēmas un pašpārliecinātība.

Izcelta veiklība un iedzimtas saspēles vadītāja spējas, uzsverot, ka Žagars padara savas komandas labākas.

"Viņš daudzās situācijās veic ideālas piespēles, kā arī vairumā gadījumu izspēlē "pikenrola" sadarbības pat ar tam ne visai piemērotiem komandasbiedriem," raksta portāls.

Uzbrukumā latviešu aizsargam tiek piedēvēti Treja Janga cienīgi "zibšņi", piebilstot, ka, protams, pret vājākiem pretiniekiem.

Tā kā šī gada draftā nebūs pieejami spēlētāju vai komandu treniņi, maz ticams, ka latviešu aizsarga vieta pirmsdrafta rangā spēji mainīsies. Komandu izvēle Žagara jautājumā visticamāk būs atkarīga no tā, vai kāda no NBA vienībām novērtēs viņa talantu uzbrukumā un domās, ka tas var atsvērt grūtības aizsardzībā, kur ar 76 kilogramiem var būt grūti apturēt masīvākus aizsargus.

Svaru varētu regulēt ar pareizu diētu, kā piemēru minot universitātes laikā vēl mazāk svērušo Portlendas "Trail Blazers" aizsargu Kristianu Makolumu, kurš pēdējās četrās pilnajās sezonās NBA spēlē ir guvis vidēji ne mazāk kā 20 punktus.

"Neiedomājoties, ka Žagara karjeras trajektorija būs līdzīga Makolumam, mīlestība pret darbu, ko var redzēt ikvienā Žagara intervijā, var basketbolistu novest ļoti tālu," rakstīts portālā.

"Citiem vārdiem sakot, ir starpība starp Krisu Polu, kurš liek sev strādāt aizsardzībā, un Jangu, kurš to vienkārši nedara."

Tiek izteikts minējums, ka svara palielinājums apvienojumā ar jau ievēroto ātrdarbību un sportisko prasmju kopumu Žagaru virzītu uz aizsardzību virs līgas vidējā līmeņa, ko varētu lieliski apvienot ar izcilām spējām uzbrukumā.

Tiek uzsvērts, ka svarā vieglu saspēles vadītāju nākotni līgā paredzēt ir grūti. Tomēr arī izaugsmes iespējas 19 gadu vecumā ir lielas, kas Žagaru komandai, kas viņu šogad izvēlēsies, var padarīt par tagad nenovērtētu dārgakmeni vēlāk.

"Hornets" 2020.gada draftā pieder astotā izvēle pirmajā kārtā, kā arī 32. un 56.izvēle otrajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu