Sieviete, kas iznēsājusi piecus svešus bērnus. Atklāts Krievijas surogātmātes stāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī bērna gaidības vairumam sieviešu ir priecīgs laiks, reti kura izvēlas ar to nodarboties profesionāli. Tieši tādu darbu ir izvēlējusies Novosibirskas iedzīvotāja Olga Patrina, kura ir iznēsājusi astoņus bērnus - trīs savai saimei un piecus citu saimēm, vēsta portāls "Star Hit".

Pirmoreiz iznēsāt svešu bērnu sieviete izlēmusi 2008. gadā grūtas finanšu situācijas dēļ. Olgas vīrs viņu ir atbalstījis. Kopš šīs pieredzes sieviete sapratusi, ka turpmāk vēlas savu iztiku pelnīt, dāvājot laimi citām ģimenēm un savā reģionā nodibinājusi surogātmāšu organizāciju.

"Atlīdzības ir dažādas, taču parasti par bērna iznēsāšanu maksā no 12,5 līdz 18,75 tūkstošiem, papildus maksājot aptuveni 440 eiro mēnesī surogātmātes personīgajām vajadzībām," par samaksu atklāta bijusi Olga.

Viņa stāstījusi, ka ar laiku viņas nodarbi pieņēmuši arī citi tuvinieki un draugi. Nu par to, ka viņu mamma iznēsā citu pāru bērnus, zina arī pašas Olgas atvases. Viņa minējusi, ka šis dzīvesveids ļauj viņas ģimenei dzīvot komfortabli un ģimenei nu pieder pat vairāki dzīvokļi.

Portāls Olgai jautājis, kā ar surogātbiznesu sokas Covid-19 pandēmijas laikā. Sieviete atklājusi, ka viņas darbību tas nav diži ietekmējis. 

"Organizācija piedāvā juridiska veida palīdzību, savukārt es nodarbojos ar praktisko daļu. Tā kā Novosibirskā sabiedrības veselības krīze nav tik izteikta, mēs turpinām procedūras, kā ierasts, tajā pašā laikā ievērojot visus drošības pasākumus," teikusi Olga.

Patrina minējusi, ka ar iznēsātajiem bērniem neuztur nekādu kontaktu, taču dažkārt bērna vecāki paši vēlas uzturēt draudzīgas attiecības. 

"Patiesību sakot, mani neuztrauc sabiedrības viedoklis. Es daudziem bezbērnu pāriem esmu palīdzējusi atrast laimi. Turklāt domāju, ka tuvākajā nākotnē surogātmātes arods kļūs par ierastu profesiju," stāstījusi astoņu bērnu māte.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu