Meivezers vēlas aizvadīt cīņu ar MMA cīkstoni - kuras UFC zvaigznes ir visreālākie kandidāti

Floids Meivezers Foto: AFP / Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Slavenais bokseris Floids Meivezers vairākkārt ir izteicies, ka šogad vēlētos atgriezties ringā. Amerikāņa uzstādījums gan ir tāds, ka atgriešanās cīņu viņš neaizvadīs pret boksa pārstāvi. Līdz ar to rodas jautājums, kuri jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņi būtu reālākie Meivezera pretinieki?

Ņemot vērā, ka spilgtākās MMA zvaigznes ir atrodamas tieši UFC, tad, visticamāk, Meivezera nākamo "deju partneri" ir vērts meklēt tieši šajā organizācijā.

Turpinājumā četri UFC cīkstoņi, kuri būtu visreālākie Meivezera pretinieki.

Habibs Nurmagomedovs

Gan pats bokseris, gan arī Nurmagomedovs ir izteikušies, ka būtu gatavi aizvadīt cīņu.

Krievu cīkstonis par iespējamo cīņu ar Meivezeru sāka runāt jau uzreiz pēc tam, kad 2018. gada oktobrī no viņa rokas krita slavenais īrs Konors Makgregors. Tiesa, Nurmagomedovs arī apgalvoja, ka tā būtu visīstākā naudas cīņa un viņš to neuzskata par nozīmīgu ierakstu karjeras rezumē.

Arī Meivezers idejai par cīņu pret dagestāni piekrita, tiesa, par konkrētu summu - 600 miljoniem ASV dolāru (554 miljoni eiro). Protams, šāda summa ir pārspīlēta. Lai gan, runājot par bokseri, kura iesauka ir "nauda", viss ir iespējams.

Tiesa, arī Nurmagomedovam ir daži noteikumi, kuri noteikti būtu jāievēro, lai cīņa starp viņu un slaveno bokseri notiktu. Šeit gan ir jāsaprot, ka krievu cīkstoņa boksa elementi tomēr nav pietiekami augstā līmenī. Tāpat ir skaidrs, ka Meivezers, kuram nav reālas pieredzes MMA, neaizvadīs cīņu pēc noteikumiem, kuri viņa pretiniekam sniedz milzīgas priekšrocības. 

Tomēr divas no cīņu sporta lielākajām zvaigznēm vienā ringā (vai oktagonā) atnestu milzu naudu un popularitāti, kas allaž sportistiem ir devušas papildu motivāciju izmēģināt ko jaunu un neparastu.

Horhe Masvidāls

Pēc lieliski aizvadīta 2019. gada, kurā viņš izcīnīja UFC "sliktā puiša" jostu, par vienu no organizācijas lielākajām zvaigznēm ir kļuvis arī Horhe Masvidāls.

Arī pats cīkstonis ir izteicies, ka viņš būtu gatavs cīnīties pret Meivezeru. Tiesa, viņš ir ievērojami lielāks par amerikāņu bokseri, kurš karjeras gaitā pārsvarā ir cīnījies svara kategorijā līdz 66,7 kilogramiem. Turpretim Masvidāls cīņās aizvada svara kategorijā līdz 77 kilogramiem. Vairāk nekā 10 kilogrami cīņu sportā tomēr ir būtiska atšķirība.

Bet Masvidāls ir izteicies, ka ir spējīgs un būtu gatavs svaru nomest līdz 154 mārciņām (69,8 kilogrami), jo tieši šī bija svara robeža slavenajā Meivezera un Makgregora cīņā.

"Jā, es varu nomest svaru līdz 154 mārciņām. Nesaku, ka esmu labāks bokseris, bet es cīņā būšu visu tās laiku un man būs tikai viens mērķis - nodarīt viņam sāpes. Esmu atlēts, kurš ir lieliskā fiziskajā kondīcijā, līdz ar to man nebeigsies enerģija cīņas vidū," netieši Makgregora virzienā pārmetumus veltīja Masvidāls.

Nav šaubu, ka Masvidāls ir pietiekami liela zvaigzne, lai piesaistītu Meivezera interesi, bet abu cīkstoņu auguma atšķirība ir pietiekami liela, lai viestu šaubas par iespējamās cīņas norisi. Un tomēr, ja abi cīkstoņi izietu ringā, ielu cīņās rūdītais Masvidāls spētu izmantot savus boksa elementus, lai demonstrētu atzīstamu sniegumu.

Dastins Porjē

Dastins Porjē vēl pavisam nesen atklāja, ka vēlas aizvadīt boksa cīņu. Amerikāņu cīkstonis būtu gatavs boksa ringā tikties ar kolēģiem no UFC - Konoru Makgregoru (kurš oktagonā Porjē reiz jau ir pārspējis) un bēdīgi slaveno Neitu Diazu.

Kāpēc gan netēmēt visaugstāk un neaizvadīt cīņu pret Meivezeru? Porjē būtu gatavs arī uz to: "Būtu gatavs nodemonstrēt savas boksa spējas."

Protams, Porjē nav tik liela, tā saucamā "zvaigznes spēka", bet viņam par labu spēlē citi apstākļi. Iepriekš minētajām zvaigznēm, kā arī vēl vienam konkrētam iespējamam Meivezera pretiniekam (par kuru mazliet vēlāk) plāni gada turpinājumam jau ir sakārtoti. Masvidālam agrāk vai vēlāk būs jāaizvada cīņa par 77 kilogramu divīzijas titulu, bet Nurmagomedova "kārtīs" šajā gadā ir divi uzvārdi - Makgregors un Fergusons.

Turpretim Porjē, par spīti tam, ka viņš neapšaubāmi ir augstākā līmeņa cīkstonis, šobrīd un arī tuvākajā nākotnē neiezīmējas cīņa ar pietiekami augstas raudzes pretinieku. Līdz ar to kāpēc gan neizmēģināt veiksmi ar Meivezeru, jo arī Porjē boksa elementi ir pietiekami augstā līmenī, lai cīņa būtu skatāma. Tomēr Porjē vārds nav starp skaļākajiem, līdz ar to Meivezeram cīņa ar bijušo UFC vieglā svara pagaidu čempionu varētu nešķist pietiekami ienesīga.

 

Konors Makgregors

Var spekulēt par dažādām iespējām un potenciālajām cīņām, bet, kad runa ir par Meivezera pretinieku no UFC rindām, izvērtējot visus par un pret, vairumā gadījumu tik un tā būs jānonāk pie viena vīra, un viņu sauc Konors Makgregors.

Īra duelis ar Meivezeru 2017. gadā joprojām ir otra visu laiku pelnošākā boksa cīņa. Un, ja ir kāds apstāklis, kas papildus motivēs šos abus cīņu sporta "milžus", tad tā pavisam noteikti ir nauda. Nav šaubu, ka revanša cīņa sasniegtu līdzīgus finansiālos rādītājus.

Turklāt daudzi cīņu sporta eksperti uzskata, ka abu sportistu pirmā tikšanās nepavisam nebija tik nevienlīdzīga, līdz ar to Makgregoram arī šajā cīņā būtu labas izredzes. Arī pats Makgregors vairākkārt ir izteicies, ka vēlas atgriezties boksa ringā. Lai gan UFC, šķiet, nav tāda cīkstoņa, kurš nevēlētos cīnīties ar Makgregoru, šobrīd ne tuvu nav skaidrs, kad īrs atkal izies oktagonā un kas būs viņa pretinieks.

Protams, ir izskanējušas runas, ka Makgregora nākamā boksa cīņa varētu būt pret citu šā sporta leģendu - Meniju Pakjao. Nav šaubu, ka duelis arī starp šiem sportistiem gūtu milzu popularitāti. Un tomēr, ja runa ir par iespējami lielāko cīņu starp bokseri un MMA cīkstoni, paliek tikai divi uzvārdi - Makgregors un Meivezers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu