"Mēs darījām visu, kas bija mūsu spēkos." Avārijā uz Rīgas apvedceļa miris vīrietis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Pirmdien, 20. aprīlī, ap pieciem pēcpusdienā uz Rīgas apvedceļa noticis smags negadījums. Līdz notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti, cietušajam palīgā steidza notikuma aculiecinieki, ziņo raidījums "Degpunktā".

"Mašīna brauca un bez bremzēšanas iebrauca tieši iekšā kokos. Apstājās mašīnas, kas brauca aiz viņa. Apstājos arī es. Kad izskrēju, tur jau bija divi vīrieši. Tā kā es agrāk strādāju glābšanas dienestā, nolēmu, ka varētu sniegt pirmo palīdzību," stāstīja avārijas aculiecinieks Šandors Samarskis.

Viņš pastāstīja, ka esot izsituši pasažiera puses logu, atbloķējuši durvis un līdz mediķu ierašanas brīdim cietušo nolēmuši neaiztikt, tomēr tad viņi pamanīja, ka auto sācis dūmot, tāpēc automašīnas šoferi no tās izvilka. 

"Sākām viņam veikt sirds masāžu. No sākuma viens vadītājs, tad es. Uz maiņām. Bez elpas viņš bija pusotru, varbūt divas minūtes," viņš turpināja.

Tikmēr sievietes, kuras arī bija kļuvušas par negadījuma aculieciniecēm, izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

""Ātrie" brauca baigi ilgi. Pirmie atbrauca glābēji, tas notika kādas 25 minūtes pēc izsaukuma. Izskrēja ārā uzreiz ar mākslīgo elpināšanu un mūs nomainīja," stāstīja Samarskis.

Neatkarīgi no līdzcilvēku pašaizliedzīgajiem centieniem, īsi pēc tam atbraukušie mediķi konstatēja, ka vīrietis notikuma vietā miris. Šobrīd Valsts policijā ir ierosināts kriminālprocess un noris izmeklēšana, taču likumsargi min, ka avārijas iemesls varētu būt kādas veselības problēmas.

"Viņam, iespējams, kļuva slikti. To liecina arī tas, ka uz ceļa nebija bremzēšanas pazīmju. Mašīna noslīdēja no ceļa. Būtu ļoti noderīgi, ja aculiecinieki dalītos ar visu sev pieejamo informāciju," teica VP RRP Ceļu policijas bataljona komandieris Helmuts Staško.

Arī aculiecinieki piekrīt, ka cietušajam, iespējams, kļuvis slikti vēl pirms sadursmes.

"Nezinu, insults vai kas. Kad izvilkām viņu ārā, viņš neelpoja, bet ar mākslīgo elpināšanu viņš atsāka elpot. Viņš bija dzīvs, viņam bija pulss, švaks, bet bija, tāpat arī elpošana. Nezinu, kas ar iekšējiem orgāniem, bet dzīvs viņš bija. Žēl, mēs darījām visu, kas bija mūsu spēkos," sacīja nelaimes gadījuma aculiecinieks. 

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu