Vērtīgāks par veselu valsti - tieši cik bagāts patiesībā ir Maikls Džordans (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AP/Scanpix

Maikls Džordans ir visu laiku bagātākais sportists, un tuvākajā nākotnē nevienam citam atlētam šo godu, visticamāk, neizdosies iekarot. "Business Insider" ir veikuši amizantus aprēķinus, lai parādītu, cik ļoti bagāts patiesībā ir bijušais basketbolists.

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Džordans aizvadīja 15 sezonas, kuru laikā algā no pārstāvētajām komandām saņēma "vien" 100 miljonus ASV dolāru. Šī summa, protams, ir milzīga, tomēr mūsdienu NBA spēlētājs (Stefans Karijs) divreiz vairāk saņem par piecām sezonām vien.

Tomēr neviens no mūsdienu basketbolistiem bagātībā Džordanam nestāv ne tuvu, jo, kā liecina "Forbes" jaunākie dati, bijušā basketbolista kopējā vērtība sasniedz 2,1 miljardu ASV dolāru (1,94 miljardi eiro).

Amizants ir fakts, ka bijušais basketbolists pavisam reāli ir bagātāks par veselu valsti. Beliza ir Ziemeļamerikas pundurvalstiņa, un tās iekšzemes kopprodukts ir 2,07 miljardi ASV dolāru, kas ir mazāks par aprēķināto Džordana vērtību.

Par miljardieri Džordanam palīdzēja kļūt ļoti veiksmīgs darījums 2010. gadā, kad viņš kļuva par Šarlotas "Hornets" (tobrīd Šarlotas "Bobcats") īpašnieku. Šāds prieks Džordanam toreiz izmaksāja 175 miljonus ASV dolāru (161,26 miljoni eiro). 2019. gada dati liecina, ka "Hornets" vērtība, par spīti ne sevišķi spožajiem sportiskajiem rezultātiem, ir sasniegusi 1,5 miljardus.

Lai gan bijušais basketbolists nesen pārdeva nelielu daļu akciju, viņam joprojām pieder 97% no tām. Džordans vairākkārt ir izteicies, ka klubu pārdot negrasās.

Tāpat karjeras gaitā Džordans bija noslēdzis reklāmas līgumus ar dažādām slavenām kompānijām. Bijušajam basketbolistam joprojām ir vienošanās ar tādiem zīmoliem kā "Hanes", "Gatorade" un "Upper Deck". Tomēr nav šaubu, ka Džordana ienesīgākais reklāmas līgums ir tieši ar "Nike". Vēl 2015. gadā, 12 gadus pēc karjeras noslēgšanas, Džordans no slavenā sporta apģērbu zīmola saņēma 100 miljonus ASV dolāru.

"Business Insider", balstoties uz publiski pieejamiem datiem, ir veikuši vairākus amizantus aprēķinus, kas parāda, cik bagāts ir Džordans.

  • Dati liecina, ka vidējas amerikāņu ģimenes vērtība ir 97 300 ASV dolāru (89 817 eiro). Salīdzinot to ar Džordana vērtību, var pavisam viegli aprēķināt, ka leģendārajam basketbolistam notērēt 21 582 ASV dolāru ir tas pats, kas vidējai amerikāņu ģimenei atvadīties no viena dolāra.
  • 2019. gadā bijušais basketbolists vidēji stundā nopelnīja 34 246 ASV dolāru (31 612 eiro).
  • Kas nozīmē, ka Džordanam ir nepieciešama tikai pusotra stunda, lai pārspētu vidējā amerikāņa gada peļņu (48 328 ASV dolāri).
  • Visbeidzot - ASV sociālās apdrošināšanas administrācija ir veikusi pētījumu, kurā noskaidrots, ka amerikānis ar bakalaura grādu vidēji savas dzīves laikā nopelna 2,2 miljonus ASV dolāru (2,03 miljoni eiro). Džordanam cita cilvēka dzīves darba pārspēšanai ir nepieciešamas vien nepilnas trīs diennaktis...

Nav šaubu, ka nesen iznākusī dokumentālo filmu sērija "Pēdējā deja" ("The Last Dance"), Džordanu padarītu vēl bagātāku, bet, kā ziņo ārzemju mediji, bijušais basketbolists šajā projektā nopelnīto ziedošot labdarībai.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu