"Nekad nespēju būt cīkstonis." Maiks Taisons nāk klajā ar pārsteidzošu paziņojumu par savu karjeru (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix

Tiešsaistes sarunā ar amerikāņu aktieri Kenanu Tompsonu 53 gadus vecais Maiks Taisons atskatījās uz savu laiku ringā, paužot vairākas pārsteidzošas atziņas.

Dzelzs Maikam bija vien 20 gadi, kad viņš 1986. gadā uzveica Trevoru Berbiku, kļūstot par pasaules boksa čempionu smagajā svarā. Bet visas karjeras gaitā šķietami nesatricināmais sportists patiesībā ir cīnījies ar stresu pirms cīņām. Kā izteicās pats Taisons, pirms visām 56 profesionālajām cīņām viņam bijis uztraukums.

"Es nekad nespēju būt cīkstonis. Es nespēju tikt galā ar stresu. Tā vienkārši bija, ka kļuvu par cīkstoni. Tu vienmēr nervozē. Arī tagad esmu uztraucies. Tā ir daļa dzīves. No savas pieredzes varu teikt, ka tā sajūta ir dabīgs aizsardzības mehānisms. Tu iemācies pārvarēt savas bailes vai arī sastingsti. To ir jāiemācās izdarīt," skaidroja Dzelzs Maiks.

Taisons savu čempiona titulu aizstāvēja deviņas reizes pēc kārtas, līdz to zaudēja cīņā pret Džeimsu "Basteru" Duglasu. Šī cīņa tiek uzskatīta par, iespējams, visu laiku lielāko pārsteigumu profesionālajā sportā.

Taisons sarunas turpinājumā neslēpa, ka boksa svarīgākā sastāvdaļa ir tieši psiholoģiskā noturība. Nevis kāju ātrums un sitiena spēks, bet tieši tas, cik gatavs tu esi iziet ringā un saņemt sitienus. Bijušajam bokserim tika vaicāts, vai parasts un neatlētisks cilvēks varētu uzņemt viņa sitienu.

"Kas ir parasts cilvēks? Šeit nav nekāda sakara ar to, vai tu esi atlētisks. Runa ir par tavām psiholoģiskajām spējām. Svarīgākais nav spēt fiziski uzņemt sitienu, bet gan gatavība mirt jebkurā situācijā. Kad tu tai esi gatavs, tev no tās vairs nav jābaidās," atbildēja Taisons.

Nobeigumā bokseris atklāja, ka šobrīd ir savas dzīves labākajā fiziskajā formā un apsēstība ar sportošanu viņam ir ļāvusi kļūt daudz mierīgākam: "Es katru dienu trenējos. No rīta agri ceļos. Stundu pavadu uz sava riteņa, stundu uz skrejceliņa, tad pastrādāju ar svariem. Es progresēju. Nedēļa vai divas, un es atsākšu sist pa boksa maisu."

Dzelzs Maiks savas karjeras laikā izcīnīja 50 uzvaras un piedzīvoja sešus zaudējumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu