FIFA plāno ieviest būtisku noteikumu maiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Takumi Minamino nomaina Robertu Firminju
Takumi Minamino nomaina Robertu Firminju Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) līdz pat 2021.gadam plāno futbola spēlēs komandām ļaut veikt līdz pat piecām, nevis trim spēlētāju maiņām, tādējādi pasargājot futbolistus no traumu riska.

FIFA pauž, ka šādi komandām būtu iespēja pasargāt savus spēlētājus no traumām, kas varētu rasties, ja atsāktos sezona. Domas par lielo traumu skaitu ir pamatotas, jo vietējos čempionātos atlikušie mači būtu jāaizvada visai ātri, lai vasarā arī paspētu vēl sadalīt UEFA Čempionu un Eiropas līgas kausus.

Jaunie noteikumi vēl gan jāpieņem Starptautiskajai Futbola asociācijas valdei (IFAB). Paredzams, ka IFAB atbalstīs šo FIFA lēmumu.

"Lielāks spēļu skaits nekā tas ir ierasts veicinās slodzes apjoma palielināšanos, kas futbolistiem var beigties ar gūtu savainojumu," intervijā Lielbritānijas avīzei "Britain's Sun" pauda FIFA. 

Valstu čempionātu rīkotājiem būtu iespēja izvēlēties vai atļaut piecu spēlētāju maiņu. Gadījumā, ja konkrētais čempionāts nolemj piekopt jaunos noteikumus, papildlaikā būtu atļauta arī vēl viena jeb sestā nomaiņa.

Pagaidu jaunie noteikumi valstu čempionātos būtu spēkā līdz šī gada beigām, bet izlašu turnīros šāda prakse varētu tikt piekopta līdz pat nākamā gada beigām. Nacionālo izlašu turnīros komandām piecus spēlētājus būtu atļauts nomainīt vien pēc puslaika beigām, bet spēles laikā treneru rīcībā būtu ierastās trīs maiņas.

Jau ziņots, ka maijā futbola sezonu cer atsākt Spānijas, Itālijas un Vācijas čempionāti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu