"Kolumbusa var pateikties Latvijai par šo lielisko spēlētāju." NHL apskatnieks komentē Merzļikina situāciju "Blue Jackets"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Sarunā ar raidījumu "Sporta studija" amerikāņu apskatnieks Ārons Porclains piedāvāja savu skatījumu uz "Blue Jackets" vārtsargu situāciju pēc tam, kad abi pamatsastāva vārtu vīri (Jonass Korpisalo un Elvis Merzļikins) tika pie jauniem līgumiem.

Porclains skaidroja, ka abiem vārtsargiem bijusi iespēja vērsties arbitrāžas tiesā, ja viņus neapmierinātu no kluba puses piedāvātie līgumi. Par laimi visām iesaistītajām pusēm, gan abi vārtsargi, gan kluba pārstāvji spēja nonākt pie jaunu līgumu noslēgšanas.

Kā uzsvēra apskatnieks, Merzļikina statistikas rādītāji ir krietni labāki par Korpisalo iespēto, līdz ar to "Blue Jackets" bijuši teju spiesti piedāvāt lielāku naudas summu tieši latviešu vārtu vīram. Tā rezultātā Merzļikins nākamajos divos gados pelnīs astoņus miljonus (7,38 milj. eiro) ASV dolāru, bet Korpisalo kontā nākamo divu gadu garumā "ieripos" 5,6 miljoni (5,16 milj. eiro) ASV dolāru.

Porclains pauda pārliecību, ka, ņemot vērā abu vārtsargu augsto līmeni, nevar izslēgt arī maiņas darījuma iespēju: "Manuprāt, tuvojas maiņas darījums. Es domāju, ka tas notiks ātrāk nekā vēlāk. Domāju, ka pirmo aizmainīs Korpisalo. Ticu, ka "Blue Jackets" šo darījumu var uzlabot savu sastāvu."

Tāpat apskatnieks skaidroja, ka 2021. gadā gaidāmajā paplašināšanās draftā, kad Nacionālajai hokeja līgai (NHL) pievienosies komanda no Sietlas, "Blue Jackets" pieejamo spēlētāju sarakstā var iekļaut Matīsu Kivlenieku, sastāvā paturot abus līdzšinējos vārtu vīrus.

""Blue Jackets" priecājas par jauno līgumu. Arī Elvis par to priecājas. Viņš telekonferencē pēc līguma parakstīšanas atklāja, ka Kolumbusā jūtas gaidīts un mīlēts, kā arī ir pateicīgs pilsētai par doto iespēju. Nav šaubu, ka arī Kolumbusa var pateikties Latvijai par šo lielisko spēlētāju un personību," turpināja Porclains.

"Manuprāt, Elvim ir visas iespējas kļūt par, kā mēs to saucam šeit štatos, "rokzvaigzni". Viņam ir atbilstoša personība, kā arī Elvis vēlas kļūt labāks. Elvis tic, ka viņš savu potenciālu var realizēt Kolumbusā," nobeigumā teica apskatnieks.

Šosezon Merzļikins 33 mačos ir atvairījis 92,3% no pretinieku metieniem, vidēji spēlē zaudējis 2,35 ripas un izcīnījis 13 uzvaras. Merzļikina kontā ir arī piecas uzvaras bez vārtu zaudējuma, kas viņam šajā statistikas rādītājā ļauj ierindoties dalītā otrajā vietā visā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu