Tiešraides arhīvs MK informē par nolemto Covid-19 krīzes sakarā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru kabinets ceturtdien, 30. aprīlī, ārkārtas sēdē lems par pasākumiem jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes mazināšanai. Pēc sēdes paredzēta preses konference.

Tiešraide: Preses konference pēc MK ārkārtas sēdes

Attālinātā Ministru kabineta ārkārtas sēde notika plkst. 12.

Paredzams, ka valdība šodien lems par Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu atteikties no valsts pārbaudes darbiem 9.klašu beidzējiem, atstājot spēkā eksāmenus 12.klašu beidzējiem.

Tāpat tiks lemts par 3,34 miljonu eiro piešķiršanu Labklājības ministrijai, kas galvenokārt paredzēti dīkstāves palīdzības pabalstu izmaksai un piemaksai pie dīkstāves palīdzības pabalsta 50 eiro apmērā par katru apgādībā esošu bērnu vecumā līdz 24 gadiem.

Tāpat tiks lemts par 30,2 miljonu eiro piešķiršanu Labklājības ministrijai, lai nodrošinātu bezdarbnieka palīdzības pabalsta izmaksu 180 eiro apmērā personām, kurām piešķirtā bezdarbnieka pabalsta izmaksas periods beidzas 2020.gada 12.martā vai vēlāk un kuras sakarā ar Covid-19 izsludinātās ārkārtējās situācijas radītajiem apstākļiem turpina būt bezdarbnieka statusā.

Šodien valdība arī uzklausīs Finanšu ministrijas sagatavoto ziņojumu par Eiropas Komisijā iesniedzamo Latvijas Stabilitātes programmu, kurā ietvertas aktuālākās makroekonomikas prognozes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu