Lietuvas premjerministrs aicina diskutēt par iespēju pāriet uz divarpus brīvdienām nedēļā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis ceturtdien, 30. aprīlī, aicinājis sākt diskusijas par iespēju pāriet uz divarpus brīvdienām nedēļā, lai tādējādi izmantotu darba nedēļu efektīvāk un vienlaikus veicinātu patēriņu.

"Man gribētos, lai sabiedrībā sākas šādas diskusijas - īpaši runājot par tām strādājošo grupām, kuras pieredz lielu psiholoģisko spiedienu, šobrīd kā piemēru var minēt mediķus un sociālos darbiniekus," viņš sacījis, uzrunājot Seimu .

"Tādu diskusiju noteikt var sākt. Runājot par darba efektivitāti, manuprāt, vēl puse brīvas dienas atpūtai tiešām nāktu par labu. Tā būtu iespēja padarīt darbu efektīvāku un, galu galā, ja atsevišķās nozarēs vajadzētu, valsts varētu pieņemt vairāk darbinieku," izteicies valdības vadītājs.

Iespēju ieviest divarpus brīvdienas pašlaik jau apsver Ķīna, lai veicinātu patēriņu un tā palīdzētu savai ekonomikai.  Par to šonedēļ attālinātā preses konferencē stāstīja Lietuvas vēstniece Ķīnā Ina Marčuļonīte.

"Tiek runāts par iespēju ieviest nedēļas nogalē divarpus dienu brīvdienas, lai cilvēki mazāk strādātu un vairāk tērētu. Atsevišķas provinces izdod savus kuponus, kas ir derīgi vienu nedēļu," norādīja diplomāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu