"Es vienkārši zinu, ka Merzļikins ir ļoti labs vārtsargs." Kaspars Daugaviņš vērtē tautiešu šosezon iespēto NHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Sarunā ar raidījumu "Sporta Studija" Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš atklāja savas domas par tautiešu iespēto šajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā.

Daugaviņš skaidroja, ka ar vārtsargu Elvi Merzļikinu sezonas gaitā ir regulāri sazinājies. Uzbrucējs ir mēģinājis Merzļikinu nomierināt arī tad, kad sezonas sākums padevās pavisam neveiksmīgs.

"Teicu, lai viņš nepadodas. Es vienkārši zinu, ka viņš [Merzļikins] ir ļoti labs vārtsargs. Ar viņu runājot, sapratu, ka viņš pats sevi bija nograuzis. Tāpēc ir īpašs prieks, ka viņš sevi pierādīja un viss aizgāja," par Latvijas izlases pirmo vārtu vīru izteicās Daugaviņš.

Tāpat uzbrucējs uzskata, ka Merzļikinam fakts, ka bez viņa "Blue Jackets" rindās ir vēl viens labs vārtsargs, nenāk par labu. Daugaviņš atzīmēja, ka Merzļikinam komandā esot jābūt vienīgajam labajam vārtsargam. Tādā situācijā, pēc Daugaviņa domām, Merzļikins jūtoties kā "zivs ūdenī".

"Bet, redzēs. Labs līgums, lielāks nekā otram vārtsargam. Varbūt viņš jutīsies kā pirmais numurs un tā arī spēlēs," turpināja Daugaviņš. Tāpat jaunajam Maskavas apgabala "Vityaz" hokejistam tika vaicāts, vai Merzļikina apjomīgākais līgums netiešā veidā nozīmē, ka tieši viņš kluba vadības acīs ir pirmais numurs, uz ko viņš atbildēja noliedzoši.

"Nē, es domāju, ka viņiem arī pateiks, ka centīsies to sezonu dalīt. Skatīsies, kuram iet, kuram neiet. Kuram veidojas kaut kādas sērijas. Bet nu pašam priekš sevis, morāli tas ir labi. Tev dod lielāku līgumu, tu zini, ka uz tevi vairāk cer," teica Daugaviņš.

Uzbrucējam tika vaicāts arī par Rūdolfu Balceru, kurš savu talantu slīpē tās pašas sistēmas ietvaros, kur to reiz darīja arī Daugaviņš - Otavas "Senators". Tiesa, Daugaviņš atzina, ka jauno uzbrucēju īpaši labi nepazīstot, līdz ar to sezonas gaitā nav bijis kontakta, bet veterāns uzsvēra, ka Balcers ir spēlētājs, kurš spēj gūt rezultativitātes punktus un varētu spēlēt pirmajā un otrajā maiņā. Tiesa, NHL līmenī šajos virknējumos tikt esot ļoti grūti.

"Man arī nepaveicās. Šķita, ka varētu iedot iespēju vairākumā, bet, tajā pašā brīdī, es skatījos, ka man nebija neviens, kura vietā ielīst. Tur vienas NHL zvaigznes vien bija - Alfredsoni, Specas. Spēlētāji, kuri sevi tomēr NHL ir pierādījuši. Bet viņām [Balceram] Otava jau deva spēlēt vairākumā, kas ir laba zīme," Balcera sezonu komentēja Daugaviņš.

Nobeigumā uzbrucējs izcēla Teodoru Bļugeru, uzsverot jaunā spēlētāja darba spējas. Daugaviņš uzskata, ka Bļugers vienā no vadošajām NHL vienībām ir nonācis pateicoties ieguldītam milzu darbam un tic, ka tieši Bļugeram tuvākajā nākotnē būs vislielākā iespēja virs savas galvas pacelt Stenlija kausu.

Daugaviņš uz NHL ledus kopumā ir izgājis kopumā 91 spēlē, gūstot 15 rezultativitātes punktus (6+9), kā arī iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -10.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu