Liels karstums un sauss laiks. Floridas štatā izcēlušies vairāki postoši ugunsgrēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks Floridā
Ugunsgrēks Floridā Foto: AP/Scanpix

ASV, Floridas štatā lielā karstuma un sausuma dēļ izcēlušies vairāki plaši ugunsgrēki, kā rezultātā nopostītas vairākas mājas un evakuēti daudzi cilvēki, ziņo raidorganizācija CNN.

Florida teju visu gadu ir augsta temperatūra, tiesa šī gada aprīlī temperatūra sasniegusi rādītājus, kādiem vajadzētu būt jūnijā.

Pēc Celsija grādu skalas jau vairāk nekā divas nedēļas visā štatā gaisa temperatūra sasniegusi atzīmi 32,3. Parasti laika posmā no janvāra līdz aprīlim ir divas šādas dienas.

Maiami pilsētā aprīlī nevienā dienā gaisa temperatūra nenoslīdēja zem vidējā rādītāja. Savukārt vairāk nekā pusē no aprīļa mēnešu dienām temperatūra bija krietni virs vidējā rādītāja.

Lielais karstums un sausais laiks izraisījis meža ugunsgrēkus. Viena no visvairāk skartajām teritorijām štatā ir ziemeļrietumu daļa. Tur evakuēti ir jau vismaz 500 cilvēku.

Situāciju pasliktina faktors, ka štatā jau ilgu laiku nav lijis lietus. Pat, ja tāds ir bijis, tad tas ir skāris Floridas štata dienvidus, kur šāda dabas postaža nav novērota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu