"Nebrīnieties, ja nākamgad Porziņģis būs Visu zvaigžņu spēlē." Apskatnieks vērtē latvieša aizvadīto sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Joprojām nav skaidras informācijas, kad varētu atsākties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona. Līdz ar to portāla "Fansided" apskatnieks Tailers Vatss ir novērtējis vairāku Dalasas "Mavericks" spēlētāju līdzšinējo sezonu. Pie atzīmes ticis arī Kristaps Porziņģis.

Vats vērtējumu sadalīja divās pavisam vienkāršās pamata kategorijās - uzbrukumā un aizsardzībā. Vats, apskatot abas minētās kategorijas, uzsver, ka Porziņģa labākās šīs sezonas spēles viņam bijušas tikai priekšā.

Kā pamatojumu apgalvojumam par to, ka Porziņģa pirms pārtraukuma tikai sāka uzņemt apgriezienus, Vats piedāvā latvieša pēdējo 15 spēļu statistiku - vidēji 25,2 punkti 10,9 atlēkušās bumbas, 2,5 rezultatīvas piespēles, grozam no spēles uzbrūkot ar 46,5% precizitāti, savukārt no tālmetienu līnijas realizējot 36,4% metienu.

Šādi statistikas rādītāji ir ievērojami labāki par latvieša visas sezonas gaitā paveikto - vidēji 19,2 punkti, 9,5 bumbas zem groziem, 1,7 piespēles un 42% precizitāte no laukuma, kā arī 34,9% no trīspunktu līnijas.

"Smagais sezonas sākums negatīvi ietekmē atzīmi šajā kategorijā. Porziņģis tik un tā parādīja, cik īpašs viņš var būt. Nav noslēpums, ka Porziņģa segšana ir viens no grūtākajiem darbiem visā līgā. Ķīmija starp viņu un Luku Dončiču turpināja augt. Līdz ar to nav šaubu, ka Dalasu pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā redzēt negribēja neviens," rakstīja Vatss, Porziņģa uzbrukumu novērtējot ar atzīmi "B+", kas būtu pielīdzināms aptuveni astoņām ballēm 10 ballu skalā.

Protams, līdzīgi kā jau to vairākkārt ir uzsvēruši arī citi apskatnieki, Vatss atzinīgāk ir novērtējis tieši Porziņģa aizsardzību.

"Ņujorkas laikos viena no lielākajām Porziņģa problēmām bija viņa spēja savākt atlēkušās bumbas. Dalasā, kur viņš vairāk tika spēlēts centra pozīcijā, tā vairs nebija problēma. Tāpat Vienradzis turpina būt elitārs metienu bloķētājs ar vidēji 2,1 bloku spēlē," par latvieša aizsardzību raksta Vatss.

Tāpat tika izcelti arī vairāki advancētie aizsardzības rādītāji, kā piemēram ESPN reālais aizsardzības plus-mīnus, pēc kura parametriem Porziņģis ieņem 10. vietu līgā. 

Tomēr Porziņģa labā statistika un jau izveidotā laba aizsardzības spēlētāja reputācija aizēno faktu, ka viņš "Mavericks" aizsardzību nav pacēlis jaunos augstumos. Aizvadītajā sezonā Dalasas klubam bija 18. labākā aizsardzība līgā, savukārt šogad līdz piespiedu pārtraukumam "Mavericks" aizsardzība ierindojās vien 17. vietā.

"Tas nenozīmē, ka Porziņģis nav labs aizsardzības spēlētājs, viņš vienkārši nepacēla "Mavericks" aizsardzību nākamajā līmenī. Porziņģis būs kandidāts uz gada labākā aizsardzibas spēlētāja balvu nākamajā sezonā. Šogad līdz šim līmenim viņš tomēr nedaudz neaizsniedzās," raksta Vatss, Porziņģa aizsardzību novērtējot ar "A-", kas būtu pielīdzināms 8/9 ballēm 10 ballu skalā.

Atklājot savu Porziņģa sezonas kopējo vērtējumu, Vatss palika pie "B+" atzīmes.

"Dalasas rīcībā ir īpašs pāris. Kristaps un Luka ir gatavi "Mavericks" padarīt par regulāru izslēgšanas spēļu komandu. Šī latvieša izpildījumā bija spēcīga sezona, bet labākais vēl ir priekšā. Nebrīnieties, ja 2021. gadā Porziņģis būs Visu zvaigžņu spēlē," Dalasas kluba un Porziņģa nākotni slavēja apskatnieks.

"Viņš ir 221 centimetru garš un tikai 24 gadus vecs," nobeigumā Porziņģa milzu potenciālu izcēla Vatss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu