Meža zvēri turpina iepazīt pilsētas. Tallinā pa ielām klaiņo aļņi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alnis. Ilustratīvs foto.
Alnis. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Tallinas glābšanas dienesti saņēmuši vairākus zvanus par pa ielām klaiņojošiem aļņiem. Tie dzīvo vietējā mežā, taču laiku pa laikam no tā iznāk, lai pastaigātos pa pilsētas ielām, ziņo portāls "Postimees".

"Lai arī šie aļņi pie vietējiem apstākļiem ir pieraduši un, visticamāk, nav bīstami cilvēkiem, tie joprojām ir savvaļas dzīvnieki, kas var uzvesties neparedzami. Tāpēc vēlamies atgādināt ievērot elementāru piesardzību, ja nākas ar šo dzīvnieku sastapties aci pret aci," stāstīja glābēji.

Viņi iesaka no dzīvnieka turēties pa gabalu un saglabāt mieru.

"Neuzgrieziet alnim muguru un mierīgi atkāpieties. Neveidojiet acu kontaktu, neveiciet straujas kustības un esiet klusi. Neuzņemiet arī fotogrāfijas. Dzīvnieks jau tā ir uztraucies un jebkuru cilvēka kustību var uztvert kā draudu," turpināja glābēji.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka arī pa Rīgas ielām svētdien, 17. maijā, klejoja alnis. Sākot ar pusdienlaiku Rīgas pašvaldības policija saņēma trīs zvanus par Dārzciema apkaimē redzētu alni. Pirmajās divās reizēs policijas ierašanās brīdī meža dzīvnieks jau bija pametis notikuma vietu, bet pēc trešā zvana kārtības sargi alni beidzot atrada. 

Gaidot dzīvnieku ķērājus, kārtības sargi alni uzmanīja un sekoja viņam, lai tas nepazustu no redzesloka.

Kad speciālisti no veterinārās klīnikas ieradās notikuma vietā, viņi nolēma pielietot trankvilizatorus. Pēc veiksmīgas trankvilizatoru izmantošanas, brūcēm, kas bija uz aļņa pleciem, tika uzliktas šuves, bet vēlāk dzīvnieks tika izvests no Rīgas un palaists mežā. Diemžēl vēlāk alnis atrasts miris. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu