Arī Porziņģis pievienojas kolēģiem un pauž nostāju pret ASV notiekošo (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis nav palicis vienaldzīgs pret ASV notiekošajiem protestiem un "Instagram" kontā parādīja savu nostāju.

Porziņģis vienā no saviem "Instagram" konta stāstiem dalījies ar attēlu, kurā redzami ASV likumsargi, turot rokā uzrakstu ar tekstu "Pārtraukt policijas brutalitāti!"

Foto: Ekrānuzņēmums no Kristapa Porziņģa "Instagram" konta

Pie attēla latviešu uzbrucējs pievienojis emocijzīmes ar dažādu krāsu dūrēm, visticamāk, simbolizējot dažādu rasu vienotību.

Iepriekš publiskā protestā piedalījās arī Porziņģa komandas biedri "Mavericks" rindās - Džastins Džeksons, Dvaits Pouels, Maksimilijans Klebers, Džeilens Bransons, kā arī pats Dalasas kluba prezidents Marks Kjūbans.

Protestos ir piedalījušies daudzi NBA basketbolisti, piemēram, Bostonas "Celtics" spēlētājs Džeilens Brauns veica 15 stundu garu braucienu, lai piedalītos protestā, kamēr  "Spurs" jaunais aizsargs Lonijs Volkers Sanantonio palīdzēja brīvprātīgajiem novērst vardarbīgo protestu sekas.

Ar paziņojumu savā "Instagram" kontā nāca klajā arī cits latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, kurš atkārtoja vārdus, kas bija rakstīti "Wizards" oficiālajā "Twitter" kontā.

"Mēs vairāk ar toleranci neizturēsimies pret to, ka šajā valstī tiek slepkavoti citu ādas krāsu cilvēki. Mēs nepieņemsim likumsargu ļaunprātīgu varas izmantošanu. Mēs nepieņemsim neefektīvus vadītājus, kuri ir nedzirdīgi un izturas neiecietīgi pret pret citu ādas krāsu cilvēku kopienām," tika rakstīts Bertāna un "Wizards" paziņojumā.

"Turpmāk nebūs tā, ka aizveramies un driblējam," nobeigumā rakstīja "Wizards" pārstāvji. Šāds izteikums ir saistīts ar "Fox" žurnālistes 2018. gada izteikumiem par Lebrona Džeimsa vēlmi iesaistīties politikā. Toreiz Laura Ingrema nāca klajā ar frāzi, kas sociālajos tīklos sacēla īstenu vētru: "Aizveries un driblē!"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu