Kautiņš pāraudzis asiņainā cīņā, lietā likts gaļas cirvis. Jaunas detaļas par Garciemā notikušo konfliktu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix, Ekrānuzņēmums no video

Pēc konflikta 30. maija vakarā Garciemā iesaistītie esot nonākuši vietējā veikalā, kur cīņa turpinājās jau aiz letes. Lietā likts pat gaļas cirvis un iepriekš neapturamais cīnītājs nopietni ievainots rokā, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Brīdi vēlāk apkaimē ieradušies mediķi un ievainotais vīrietis nonācis viņu rokās, kā arī vairākas policijas ekipāžas, kas sākušas skaidrot, kas tad novedis līdz šādam iznākumam.

"It kā puiši nostājušies mašīnai priekšā, jo mašīna esot braukusi pa ceļa vidu, un sanākusi strīdēšanās par to, kurš pirmais brauks, kurš ies. Un tad tas viss turpinājās ar skriešanu šurp un lielais ļembasts bija šeit iekšā," stāsta veikala darbiniece.

Vietējie pastāstīja, ka viss sācies ar to, ka turpat netālu, vietā, kur video apturēti vairāki automobiļi, ceļa vidū kaut ko nav sadalījuši divi kājāmgājēji un kāda vietējā iedzīvotāja, kura tobrīd atradusies pie vieglā auto stūres. Kurš, ko un kam ir pateicis, nav zināms, taču iereibušie gājēji vairākkārt iesituši pa sievietes automobili.

Kundze piezvanīja savam dēlam, kurš tobrīd turpat netālu atpūties un viņš, kopā ar kādu draugu, drīz vien ieradies notikuma vietā. Tad pie apvāršņa parādījies arī ierocis, taču, kā redzams video – tas nebūt neapturēja vienu no iereibušajiem.

Vietējie pastāstīja, ka cietušais vīrietis iepriekš redzēts vietējā bārā malkojam alu, taču nekas neesot liecinājis par to, ka viņš ir agresīvs. Arī veikala pārdevēja ir pārsteigta par kadriem, kādos iemūžināts iepriekš turpat ciematiņā sastaptais.

"Es varu raksturot cietušo kā ļoti miermīlīgu, jo es viņu satiku uz ielas pirms tam. Es nekādas agresijas pazīmes viņā neredzēju. Kurš vainīgs, kurš nevainīgs, es komentēt nevaru," viņa sacīja.

Vīrietis, kurš, kā skaidro pats, gāzes pistoli licis lietā, lai aizstāvētos. Tā gan esot bijusi pielādēta ar skaņas patronām, līdz ar to nav apturējusi uzbrucēju, kurš iepriekš uz ceļa esot uzbrucis drauga mātei.

Valsts policijas darbinieki pēc šī incidenta ierosinājuši divus kriminālprocesus – vienu par par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, savukārt otru, par tīšu svešas mantas bojāšanu.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka sestdien, 30.maijā, ap pulksten 18 vakarā Garciemā starp kādu autovadītāju un diviem gājējiem izcēlies konflikts

Sākotnēji konflikts bija mutisks, taču vēlāk iesaistījās citas personas, konfliktam izvēršoties fiziskās sadursmēs.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu