"Varēja būt daudz bēdīgāk." Ģertrūdes ielā ielūzušā auto īpašnieks izsakās par negadījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tieši tas, ka Ģertrūdes ielā bruģī ielūzušais "BMW" pirms avārijas pārvietojās ar nelielu ātrumu, palīdzēja izvairīties no smagāka negadījuma, vīrietis pastāstīja TV3 raidījumam "Degpunktā".

Katrīna, kura sēdēja pie spēkrata stūres, pastāstīja, ka pārvietojusies ar aptuveni 20 km/h lielu ātrumu, kad pēkšņi pazudis apvārsnis.

"Es braucu no Brīvības ielas, priekšā bija mašīnas sabremzējušās, bet brauca ar kādiem 20 km/h, brauca, es neredzēju nekādu bedri, neko," raidījumam stāstīja sieviete. "Un pēkšņi milzīgs būkšķis, un es iekritu tajā bedrē."

Vien īsu mirkli, pirms "BMW" pazuda zem bruģa, nogruvums apskādēja kādu citu auto - Artūra vadīto "Mercedes-Benz".

"Izbraucām no Ģertrūdes ielas 14, pagriezos mazliet pa kreisi, sāku braukt taisni un neko nesapratu. Man vienkārši mašīna iekrita un izkrita. Izkāpu uzlikt brīdinājuma zīmi, jo nekādas zīmes nebija, un jau iebrauca sieviete. Faktiski uzreiz, jo es domāju, kā nav ne zīmes, nekas, bet tāda bedre," stāstīja Artūrs.

Tomēr Katrīnas stūrētais "BMW" bedrē iebrauca, un līdz pusei palika zem ielas līmeņa. Pēc neilga brīža pie sievietes piesteidzās Gustavs, kurš ir auto īpašnieks.

"Tikpat labi te varēja braukt ar atļauto ātrumu, 50 km/h, tad varēja būt daudz bēdīgāk," norādīja vīrietis. "Foršs piektdienas bingo ir uzvarēts, tieši plānojām, kur varētu izbraukt nedēļas nogalē, un tad notiek šis. Tādas interesantas sajūtas, man liekas nav normāli, ka tas notiek Rīgas centrā."

Video: "Degpunktā" sižets

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka plkst. 10.32 Valsts policija saņēma izsaukumu uz Ģertrūdes ielu 14A, kur ielas braucamajā daļā bruģī bija ielūzušas "Mercedes" un "BMW" markas automašīnas. Negadījuma rezultātā tika slēgta transportlīdzekļu kustība Ģertrūdes ielas posmā starp Brīvības ielu un Tērbatas ielu.

Ap plkst. 13 "BMW" no bedres tika izvilkts.

Iegruvums izveidojies hidraulisko pārbaužu laikā, kuras šodien notiek visā Daugavas labajā krastā.

"Pārbaužu laikā siltumtīkli tiek testēti ar paaugstinātu spiedienu un šoreiz siltumtīkls ir plīsis, kā rezultātā izveidojies izskalojums. Konkrētie tīkli gan ir izbūvēti 1963.gadā un savu laiku nokalpojuši," pastāstīja AS "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence.

Uzņēmums "Rīgas siltums" segs arī visus zaudējumus un apmaksās brauktuves remontu.

Video: Evakuē Ģertrūdes ielā ielūzušo "BMW"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu