Video FIBA nominējusi Kristapu Porziņģi desmitgades spilgtākā "slam dunk" balvai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) nominējusi Kristapu Porziņģi balsojumam par aizvadītās dekādes spilgtāko bumbas triecienu grozā jeb "slam dunk".

Balsojums norisināsies kopumā trīs nedēļas un tajā dekādes spilgtākie "danki" ir sadalīti izslēgšanas spēļu zarā. Tāpat spilgtās epizodes ir sagrupētas arī četros atsevišķos mini izslēgšanas spēļu zaros - Eiropas, Āfrikas, Āzijas un Okeānijas, kā arī Ameriku zaros.

Pirmajā balsojuma kārtā Kristapa Porziņģa lieliskais "Danks" 2017. gada Eiropas čempionāta mačā pret Beļģijas izlasi tiekas ar serba Nikola Kaliniča veikumu 2014. gada Pasaules kausa izcīņā.

Video: Porziņģa "danks" pret Beļģiju

Video: Kaliniča "danks" pret Grieķiju

Ja Porziņģim izdosies uzveikt Kaliniču pretim latvietim stāsies Rudija Fernandeza un Rūdija Gobēra, kura nominētais "danks" ir pāri Mārtiņam Meieram, uzvarētājs.

Konkursam nominēts ir arī Porziņģa talantīgais komandas biedrs Luka Dončičs un viņa solo gājiens 2017. gada Eiropas čempionāta mačā pret Serbijas izlasi. Tiesa jaunajam slovēnim pretim stājas populārais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) MVP Jannis Adetokunbo un viņa trieciens no augšas 2019. gada Pasaules kausā pret Jaunzēlandes izlasi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu