Šogad Jāņos būs piecas brīvdienas, taču svinēt tos nāksies citādāk nekā ierasts (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Līgo svinēšana Pļaviņās
Foto: Līgo svinēšana Pļaviņās Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šogad Līgo svētkos būs piecas brīvas dienas, taču tās būs jāaizvada citādi nekā iepriekšējos gados - izvairoties no lieliem pūļiem un ievērojot sociālo distancēšanos.

22. jūnija darba diena, kas iekrīt pirmdienā starp svētdienu 21. jūniju un svētku dienu 23. jūniju, pārcelta uz sestdienu, 13. jūniju. Līdz ar to Jāņos valstī būs piecas brīvdienas pēc kārtas. Par šīm izmaiņām tika lemts jau vairāk nekā pirms gada.

Izmaiņas attiecas uz valsts budžeta finansētām valsts pārvaldes iestādēm, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai.

Kā pirms gada skaidroja Labklājības ministrijā, darba dienu pārcelšana tiek īstenota jau daudzus gadus un kļuvusi par tradīciju, kuru sabiedrība kopumā atbalsta un vērtē pozitīvi.

"Pārceļot darba dienu, tiek nodrošināta nedēļas darba laika nepārtrauktība tajā nedēļā, no kuras tā tiek pārcelta, savukārt iedzīvotājiem ir nodrošināts lielāks atpūtas dienu skaits pēc kārtas, kuras tie varēs izmantot pēc sava ieskata. Turklāt kopējais darba dienu skaits kalendārajā gadā nemainīsies," rosinot darba dienas pārcelšanu, pērn norādīja ministrijā.

Taču tas, ar ko neviens nevarēja rēķināties pirms gada, bija Covid-19 pandēmija. Kaut gan ārkārtējā situācija Latvijā ir atcelta, daļa ierobežojumu būs spēkā arī Jāņos. Līdz ar to arī svētkus šogad nāksies svinēt citādāk nekā ierasts.

Piemēram, Rīgā, lai izvairītos no lielas ļaužu pulcēšanās, šogad nenotiks tradicionālais Zāļu tirgus un Līgo svinības 11. novembra krastmalā un Dzegužkalnā.  

Arī premjers Krišjānis Kariņš šogad aicina neaizmirst, ka pandēmija turpinās un iesaka svinēt svētkus ģimenes lokā.

"Jāņos priecāsimies paši un neļausim Covid-19 priecāties mums līdzi. Covid-19 lai paliek jaņos, bet mēs - Jāņos. Līgosim atbildīgi ģimenes lokā, nevis plašās svinībās," uzsvēra Ministru prezidents.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu