"Kad dabūsi pa žokli, tu smaidīsi." Bokseris, kurš piebeidza Taisona karjeru, cīņai gatavojās ar hipnozes palīdzību (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2005. gada 11. jūnijs ir diena, kad (vismaz pagaidām) profesionālā boksa ringā pēdējo reizi izgāja leģendārais Maiks Taisons. Sarunā ar ESPN par ikonisko cīņu stāstīja Taisona "kāvējs" īrs Kevins Makbraids.

Slavenā Taisona karjera noslēdzās pirms minētās cīņas septītā raunda. Dzelzs Maiks bija atsēdies uz soliņa, lai saņemtu norādījumus no trenera, bet uz nākamo trīsminūti leģendārais bokseris nolēma nepiecelties.

Sarunā ar ESPN Makbraids, kura uzvara pār titulēto bokseri arī bija viņa karjeras spilgtākais mirklis, pastāstīja par minēto cīņu.

"Tas bija sapņa piepildījums. Biju izcīnījis uzvaru, un man bija iespēja cīnīties ar Dzelzs Maiku. Viņi piedāvāja tikai 150 tūkstošus. Es teicu: "Kaulēšanās nebūs. Es gribu ar viņu [Taisonu] būt ringā." Jau kopš bērnības tas bija mans sapnis un mērķis."

Tāpat īrs atklāja, ka tikt pie cīņas ir palīdzējusi arī viņa piekrišana zemākam atalgojumam. Kā uzsvēra bokseris, citi sportisti bijuši alkatīgi un prasījuši pārāk daudz. Tiesa, Makbraidam bijis viens noteikums - naudu viņš vēlējās saņemt pirms cīņas.

Pirms cīņas abi bokseri, kā ierasts, apmainījušies ar "laipnībām". Taisons teica, ka Makbraidu uzšķērdīs kā zivi, kamēr pretinieks sacīja, ka sitiens no viņa būšot tik spēcīgs, it kā to būtu raidījusi visa Īrija.

Cīņai pret tādu pretinieku kā Taisons ir jāsagatavojas ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski. Neskatoties uz to, ka Dzelzs Maika "pīķa" gadi bija viņam aiz muguras, viņš tik un tā bija biedējošs bokseris. Ne reizi vien Taisona pretinieki cīņu bija zaudējuši jau pirms došanās ringā.

Makbraids skaidroja, ka viņam no Taisona neesot bijis bail: "Viņš iedveš milzu bailes visos. Tā bija mana priekšrocība, jo man bail nebija ne no kā. Es vienkārši mīlu šo sportu." Lai arī ko par baiļu neesamību teiktu īru bokseris, viņš tomēr pats atzina, ka pirms cīņas esot meklējis palīdzību arī pie hipnotizētājas: "Hipnozes laikā viņa teica: "Kad dabūsi pa žokli, tu smaidīsi.""

Makbraids atzīst, ka ringā neredzēja to, ko bija gaidījis: "Maiks vairs nebija tik ātrs. Desmit gadus pirms tās cīņas es, iespējams, nebūtu tik ilgi izturējis." Cīņas gaitā Taisons, iespējams, izmisuma vadīts, izmēģināja dažādus neatļautus paņēmienus. 

Iespējams, ka Taisons sestā raunda beigās saprata, ka neatkarīgi no tā, ko viņš darīs, pretinieks šajā vakarā ir labāks. Arī pēc cīņas, paziņojot par karjeras beigām, Taisons teica: "Es redzēju, ka tieku sakauts, un sapratu, ka man vairs nav "iekšā". Es nevēlos izrādīt necieņu sportam, zaudējot šāda kalibra cīkstoņiem."

Pats Makbraids atzina, ka izjutis skumjas, kad bijušo čempionu nosūtīja nokdaunā: "Es smaidīju. Mans sapnis bija piepildījies. Tajā pašā laikā es biju noskumis, jo tas vīrs ir leģenda un visi viņu ciena."

Makbraids pēc uzvaras pār Taisonu panākumus izcīnīja tikai divās no nākamajām septiņām cīņām un savu karjeru noslēdza 2011. gadā ar 35 uzvaru, 10 zaudējumu un viena neizšķirta bilanci.

Video: Maiks Taisons pret Kevinu Makbraidu

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu