"Tas Porziņģi padarītu gandrīz neapturamu." Apskatnieks nosauc iemeslus, kāpēc latvietis dominēs Orlando (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis pret Stīvenu Ādamsu
Kristaps Porziņģis pret Stīvenu Ādamsu Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" fanu platformas "The Smoking Cuban" apskatnieks Tailers Vatss ir uzskaitījis piecus iemeslus, kāpēc Porziņģis, atsākoties NBA sezonai, būs neapturams.

Atradis pareizo lomu

Pirmkārt, Vatss uzsver, ka Porziņģis "Mavericks" vienībā beidzot ir atradis lomu, kurā jūtas visērtāk un ir efektīvs.

"Jau no paša sākuma komanda un tās treneris lika Porziņģim noprast, ka viņš mazāk spēlēs postā. Viņa loma bija mest tālmetienus un aizsargāt grozu. Atlēkušo bumbu rādītājs uzlabojās teju uzreiz, bet uzbrukuma ritma atrašana prasīja kādu laiciņu. Atgriežoties pēc sezonas vidū gūtās traumas, Porziņģis uzrādīja lieliskus rādītājus. Es sagaidu, ka šo ritumu viņš Orlando noķers ātri. Viņš lieliski uzsāka spēles Ņujorkā. Tas varētu novest pie neapturama spēka Orlando," rakstīja Vatss.

Efektivitāte groza tuvumā

Kā nākamo būtiskāko iemeslu, kāpēc latvietis Orlando spēlēs rādīs lielisku sniegumu, Vatss min to, ka Porziņģis biežāk un efektīvāk ir sācis uzbrukt grozam. Kā izteicās apskatnieks, latvieša efektivitāte groza tuvumā uzlabojās, kad Kārlailam viņu bija jāizmanto centra pozīcijā, jo Dvaits Pouels guva smago Ahileja traumu. 

"Varam sagaidīt, ka pēc treniņnometnes 2.0, "Mavericks" atradīs perfekto balansu starp Porziņģa tālmetieniem un uzbrukšanu grozam. Tas Porziņģi padarītu gandrīz neapturamu," raksta Vatss. 

Veseli "Mavericks"

Kā trešo būtiskāko iemeslu Vatss min faktu, ka, atskaitot, protams, jau pieminēto Dvaitu Pouelu "Mavericks" ir pilnībā veseli. Diemžēl ar šādu ekstru Dalasas klubs sezonas gaitā nevarēja lepoties.

Sezonas gaitā spēles izlaida tādi būtiski rotācijas vīri kā Sets Karijs, Dorians Finijs Smits, Tims Hardavejs jaunākais, kā arī, protams, gan Dončičs, gan Porziņģis.

"Ir iemesls, kāpēc "Mavericks" varēja lepoties ar labāko uzbrukumu NBA. Tam vajadzētu tikai uzlaboties ar efektīvi uzbrūkošu Porziņģi un veselu komandu," raksta apskatnieks.

Precizitāte no tālmetiena līnijas

Pirmspēdējais iemesls, kāpēc Porziņģis būs lielisks Orlando, pēc Vatsa domām ir fakts, ka Porziņģis beidzot atrada metienu no trīspunktu distances. Sezonas pirmajā pusē latvietim spēle šajā elementā līdz galam nevedās. Jau pirms sezonas gaitā gūtās traumas, Porziņģis aizvadīja 10 spēļu sēriju, kurā realizēja 38,9% tālmetienu. Arī 15 spēlēs pirms sezonas pārtraukuma Porziņģis trīspunktniekus meta ar cienījamu 36,4% precizitāti.

Apskatnieks izcēla latvieša Nīcā aizvadīto treniņu video, sakot, ka ar Porziņģa metienu viss ir kārtībā.

Ķīmija, ķīmija un vēlreiz ķīmija

Šis iemesls savā ziņā sasaucas jau ar pieminēto lomas atrašanu, bet Vatss uzsver, ka Porziņģis ir uzlabojis savu sadarbību jeb "ķīmiju" ar Luku Dončiču.

"Luka Porziņģim atvērs laukumu. Dončičs turpinās uzbrukt grozam un realizēt tālmetienus atkāpjoties. Tas dos brīvību Porziņģim izcelties ar agresīviem "dankiem" un trīspunktniekiem. "Mavericks" dinamiskais duets, iespējams, Orlando sasniegs jaunas virsotnes. Un tas būs tieši laikā, jo viņi kopā uzsāks savas pirmās gaitas NBA izslēgšanas spēlēs," raksta Vatss.

NBA 22 komandu formātā sezonu Orlando atsāks 31. jūlijā. Katra komanda aizvadīs vēl astoņas regulārās sezonas spēles, lai noskaidrotu, kuras vienības kvalificējas izslēgšanas spēlēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu