"Elvis tam ir radīts." "Blue Jackets" galvenais treneris stāsta par pirmā vārtsarga izvēli izslēgšanas spēlēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella sarunā ar vietējo radio staciju ir izteicies par pirmā vārtsarga izvēli, tuvojoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēm.

NHL ierindā atgriezīsies uzreiz ar izslēgšanas spēlēm, kas gan būs nedaudz neierastā formātā. Izslēgšanas spēļu kārtā Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" spēkosies ar Toronto "Maple Leafs". Jautājums, kas interesē daudziem hokeja faniem, ir - kuram vārtsargam tiks uzticēta "Blue Jackets" vārtu drošība?

Sarunā ar Entoniju Rotmenu un Bobiju Karpenteru "Blue Jackets" galvenais treneris Tortorella ieskicēja klubā valdošo nostāju.

"Mēs par to daudz esam runājuši. Elvim ir bijušas daudz lielas spēles citās valstīs. Manuprāt, viņam ir vairāk maču izslēgšanas spēļu atmosfērā nekā Korpisalo. Elvis ir piedalījies lielos mačos. Man tas ir jāpatur prātā, ņemot vērā pieredzes trūkumu mūsu vārtsargu pozīcijā," skaidroja Tortorella.

Tāpat treneris uzsvēra, ka Korpisalo reiz izslēgšanas spēļu laikā zaudēja savu pirmā vārtsarga vietu.

"Korpisalo ir spēlējis AHL. Vienā izslēgšanas spēļu sērijā viņš tika izņemts ārā no vārtiem un Antons Forsbergs tos vairs viņam neatdeva un izcīnīja Kaldera kausu. Ir aspekti, par kuriem esam diskutējuši. Kad ir runa par lielām spēlēm, pavisam noteikti nākas domāt par Elvi. Viņš tam ir radīts. Bet, vai nepatraucēs pieredzes trūkums? Vai viņš tāpēc nesadegs? Es ar Jarmo ["Blue Jackets" ģenerālmenedžeri] esmu daudz par to runājis. Elvja kontā ir vairāk svarīgu spēļu internacionālajos turnīros. Mēs skatīsimies, kā notikumi attīstīsies," noteica Tortorella.

Merzļikins šajā sezonā vidēji mačā izcēlās ar 92,3% atvairīto metienu un 2,35 zaudētām ripām. Savukārt Korpisalo vidēji spēlē atzīmējās ar 91,1% atvairīto metienu un 2,6 zaudētām ripām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu