Izdevies gāzt stereotipu. Zināms, kuri auto īpašnieki šogad bijuši neapzinīgāki - Līgas vai Jāņi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīna uz šosejas
Automašīna uz šosejas Foto: LETA

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs jau gadiem apkopo statistiku starp Jāņiem un Līgām, lai noskaidrotu, kurš ir apzinīgāks auto īpašnieks. Izrādās, ka neapzinīgākas ir Līgas, ziņo "TV3 ziņas".

Šogad uzsvars likts uz Bonus-Malus klasēm, kas ir pamats apdrošināšanas riska vērtēšanai. 

Piecās zemākajās jeb riskantākajās kategorijās ir aptuveni 540 Jāņu un nepilns simts Līgu. Tiesa gan, auto īpašnieku Jāņu vispār ir vairāk – zemākajās klasēs ir 1,9% Līgu, bet 1,3% Jāņu. Savukārt augstākajās klasēs Jāņu ir proporcionāli vairāk. Stabilas tendences šajā sacensībā gan nav.

"Jāsaka, tiešām, tas ir kā kuru gadu. Ir bijuši gadi, kad Jāņi mums ir tie negatīvākie, bet principā jau mums tās atlīdzības nav lielas. Ja skatāmies tīri skaitliski, tad, piemēram, Jāņiem pēdējos desmit gados izmaksāt vairāk nekā trīs miljoni, Līgām – 387 000. Mēs redzam, cik daudz vairāk Jāņu ir, un protams, viņiem arī vairāk izmaksā," saka Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes loceklis Juris Stengrevics.

Viņš stāsta, ka šogad izdevies arī apgāzt stereotipu, ka vīrieši iekuļas lielākos negadījumos, bet sievietēm sanāk mazākas skādes. Proti, kopš pērnajiem Jāņiem lielākā atlīdzība izmaksāta negadījumā ar Līgas automašīnu – nepilni 26 000 eiro.

Vienlaikus Stengrevics atzīmē, ka pēdējos gados, pateicoties policijas un CSDD aktivitātēm, šie svētki no satiksmes negadījumu viedokļa tiek gaidīti ar mazākām bažām.

"Ar optimismu skatāmies pozitīvi, ka šis droši vien nebūs tas gads, kad būs tās lielās avārijas. Šādi mums vajadzētu šos Jāņus sagaidīt. Ar priecīgu noskaņojumu, nedaudz padomājot arī par citiem, kuri vairāk iedzēruši, atturēt no braukšanas dzērumā," viņš stāsta.

Video: "TV3 ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu