"Acīmredzami mēs nekontrolējam situāciju." Fauči brīdina, ka jauno Covid-19 gadījumu skaits ASV varētu sasniegt 100 000 dienā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV galvenais infekcijas slimību eksperts Entonijs Fauči
ASV galvenais infekcijas slimību eksperts Entonijs Fauči Foto: AP/Scanpix

ASV galvenais infekcijas slimību eksperts Entonijs Fauči otrdien, 30. jūnijā, Senāta sēdē brīdinājis, ka dienā atklāto koronavīrusa gadījumu skaits varētu dubultoties un sasniegt 100 000, ja netiks ierobežots daudzos štatos novērojamais inficēto skaita pieaugums, vēsta laikraksts "The New York Times".

Viņš norādīja, ka straujais gadījumu pieaugums, galvenokārt valsts dienvidos un rietumos, "apdraud visu valsti".

"Mums ik dienu tiek atklāti vairāk nekā 40 000 jauni gadījumi," sacīja Fauči. "Es nebūtu pārsteigts, ja mēs sasniegsim 100 000 dienā, ja šī tendence nemainīsies. Un tādēļ es esmu ļoti satraucies."

Fauči brīdināja, ka ASV "iet nepareizajā virzienā" saistībā ar koronavīrusa ierobežošanu un ka nāves gadījumu skaits "būs ļoti satraucošs". Viņš norādīja, ka nevar prognozēt, cik tieši cilvēku dzīvības Covid-19 varētu laupīt.

Fauči brīdinājums seko dienu pēc tam, kad Baltais nams uzstāja, ka uzliesmojums samazināts līdz "dziestošām oglēm".

ASV Slimību profilakses un kontroles centra direktora galvenā vietniece Anna Šučata uzsvēra: "Šis patiesībā ir sākums."

Runājot par to, ka uzliesmojums tiek kontrolēts, Fauči sacīja, ka "skaitļi runā paši par sevi".

"Es esmu ļoti satraukts, es neesmu apmierināts ar to, kas notiek, jo mēs ejam nepareizajā virzienā," viņš teica. "Acīmredzami mēs nekontrolējam situāciju."

ASV ir Covid-19 pandēmijas vissmagāk skartā valsts pasaulē. Aģentūras "Reuters" apkopotie dati liecina, ka valstī ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 2,6 miljoni cilvēku, bet miruši - vairāk nekā 126 000.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu