NBA tuvojas pilnīgai sezonas atcelšanai? Līgas komisārs komentē Covid-19 uzliesmojumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ādams Silvers
Ādams Silvers Foto: Reuters/ScanPix

Situācija ar Covid-19 izplatību ASV turpina pasliktināties, līdz ar to apdraudēti ir arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) plāni atsākt spēles.

Pēdējās ziņas liecina, ka Covid-19 saslimšanas gadījums konstatēts Denveras "Nuggets" treniņu ēkā. Tāpat Ņuorleānas "Pelicans" basketbola operāciju viceprezidents Deivids Grifins ir paziņojis, ka viņa klubā saslimšana ar Covid-19 konstatēta trim spēlētājiem. 

Aizvadītajā nedēļā NBA nāca klajā ar paziņojumu, ka 22 komandās, kuras dosies uz sezonas turpinājumu Orlando, saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta kopā 16 spēlētājiem. ESPN ziņo, ka "Pelicans" saslimšanas gadījumi ir starp minētajiem 16 spēlētājiem.

Komentārus par potenciālo Covid-19 uzliesmojumu sarunā ar "TIME" ir sniedzis arī līgas komisārs Ādams Silvers.

"Nekad nebija nodoms atsākt sezonu, neskatoties ne uz ko. Tas, ko mēs esam uzzinājuši par šo vīrusu, ir, ka tas ir neparedzams. Protams, ja parādīsies daudz saslimšanas gadījumu, mēs pārtrauksim sezonu," skaidro Silvers.

NBA komisārs uzsvēra, ka uz viņa vadīto līgu daudzi, iespējams, skatās kā uz cerību staru: "Mēs cīnāmies ar pandēmiju. Tāpat šobrīd ir milzu sociālie saspīlējumi. Skaidrs, ka jārēķinās arī ar recesiju, cik lielu? Atkarīgs no tā, kas notiks ar vīrusu. Es domāju, ka ir liela cilvēku grupa, kuri domā: "Labi, vai NBA izdosies atrast veidu, kā atsākt spēles?""

Tomēr Silvers nav zaudējis pārliecību, ka sezona varēs turpināties pēc plāna: "Esmu diezgan pārliecināts. Galvenokārt tāpēc, ka spēlējam teritorijā, kas ir noslēgta un tajā var iekļūt tikai tad, ja esi daļa no protokola. Un, ja kāds dodas prom, tad, atgriežoties viņam ir jāveic tests un jādodas karantīnā. Kas attiecas uz modeli, ko esam izstrādājuši, uzskatu, ka esam pasargāti."

Diemžēl šobrīd vēl nav zināms, kādas būs sekas jau pieminētajai Covid-19 konstatēšanai "Nuggets" treniņu telpās. Sliktākajā gadījumā tas var nozīmēt arī inficēto spēlētāju skaita pieaugumu.

Pirmdien ar paziņojumu par inficēšanos ar Covid-19 paziņoja arī Rodiona Kuruca komandas biedri Bruklinas "Nets" rindās Deandre Džordans un Spensers Dinvidijs.

Paredzēts, ka NBA sezona 22 komandu formātā spēles atsāks 31. jūlijā, pirms izslēgšanas spēlēm aizvadot vēl astoņus regulārās sezonas mačus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu