Latvijā darbību sāks vēl viens starptautiskais pasažieru pārvadātājs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"FlixBus" autobuss Parīzē.
"FlixBus" autobuss Parīzē. Foto: AFP / Scanpix

Vācijā reģistrētais starptautiskais pasažieru pārvadātājs "FlixBus" sāks darbību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone aģentūru LETA informēja, ka interesi par starptautiskajiem regulārajiem pasažieru pārvadājumiem, ietverot Baltijas valstis, ir izrādījis uzņēmums "FlixBus Polska", kas ir reģistrēts Polijā.

Viņa norādīja, ka atbilstoši Eiropas Savienībā (ES) noteiktajai kārtībai konkrētais uzņēmums ir vērsies Polijas, Vācijas, Austrijas un Čehijas kompetentajās institūcijās jeb valstīs, kurās plānots viens no maršrutu galapunktiem, ar lūgumu izsniegt maršruta atļaujas sešu starptautisko maršrutu apkalpošanai, no kuriem trīs maršrutu galapunkts ir Rīga un pārējo trīs maršrutu galapunkts ir Tallina ar pieturvietu Rīgā. 

Konkrēto valstu kompetentās institūcijas ir vērsušās Autotransporta direkcijā, lai saņemtu atzinumu par minētajiem iesniegumiem. Pieprasot papildinformāciju un pieturvietu saskaņojumu, Latvija ir sniegusi pozitīvu atzinumu par plānotajiem maršrutiem. No šiem sešiem maršrutiem trīs gadījumos tās valsts kompetentā institūcija, kurai tikai iesniegts iesniegums, maršruta atļauju ir izsniegusi, bet vēl trīs maršrutiem administratīvās procedūras nav pabeigtas.

Par ieceri izvērst darbību Baltijas valstīs "FlixBus" pārstāvji informēs preses konferencē 8. jūlijā plkst. 12. 

Konferencē piedalīsies "FlixBus" rīkotājdirektors Polijā, Baltijas valstīs un Ukrainā Mihals Lemans. 

Viņš arī paziņos par pirmajiem maršrutiem, kas savienos Baltijas valstis ar autobusu reisu tīklu Eiropā, kā arī uzņēmuma biznesa modeli un turpmākās attīstības plāniem.

"FlixBus" ir zīmols, kas pieder Vācijas uzņēmumam "FlixMobility GmbH". "FlixBus" piedāvā 2500 galamērķus 29 Eiropas valstīs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu