"Pacers" līderis Oladipo sezonas izskaņā nepalīdzēs savai komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viktors Oladipo
Viktors Oladipo Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas izskaņā, kas plānota Orlando, laukumā nebūs redzams Indianas "Pacers" līderis Viktors Oladipo, kurš šo laiku nolēmis veltīt pilnvērtīgam rehabilitācijas procesam.

Sportists nodomu nespēlēt sezonas izskaņā skaidroja ar piesardzību pret savu labo celi, kas iepriekš piedzīvojis ķirurģisku iejaukšanos. Oladipo norādīja, ka šo laiku veltīs, lai atgūtu formu par visiem 100%.

"Ļoti vēlos spēlēt. Esmu cīnītājs un arī komandasbiedrs, tāpēc tas mani plēš pušu," sarunā ar "The Athletic" teica basketbolists. "Jūtu, ka rehabilitācijas noris labi un esmu arvien tuvāk, lai būtu ideālā formā."

"Pastāv liels risks, ka varu bojāt mīkstos audus, kas man nedod mieru, kā rezultātā laukumā nejustos komfortabli."

Oladipo pirms 17 mēnešiem spēlē pret Toronto "Raptors" guva kājas augšstilba muskuļa cīpsla plīsumu, bet pērnā gada janvāra beigās viņam tika veikta operācija.

"Pilnībā respektējam un atbalstām Viktora lēmumu nespēlēt Orlando," teica "Pacers" preses dienesta pārstāvis. "Mūsu spēlētāju prioritāte vienmēr ir bijusi veselība."

"Nelielais sagatavošanās laiks un basketbola spēļu trūkums liedz Oladipo demonstrēt augstāko sniegumu. Gaidām viņu sastāvā jaunajā sezonā."

Lai arī basketbolists nedosies laukumā, Oladipo tāpat nolēmis doties uz Orlando, kur trenēsies kopā ar komandu.

Basketbolists šosezon pirmo reizi laukumā izgāja vien 29.janvārī un kopumā aizvadīja 13 mačus. To laikā Oladipo caurmērā guva 13,8 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas un atdeva trīs piespēles.

Jau iepriekš vairāki basketbolisti norādījuši, ka nedosies uz sezonas noslēguma fāzi. Katra motivācija bijusi atšķirīga, taču pirmais par šādu lēmumu paziņoja latvietis Dāvis Bertāns. 

Bertānam šovasar būs iespēja parakstīt karjeras lielāko līgumu, tāpēc, ņemot vērā iepriekš karjerā gūtās ceļgala traumas, nolemts laukumā vairs nedoties.

Aģentūra LETA jau ziņoja ka NBA koronavīrusa testēšanas otrajā kārtā Covid-19 konstatēts deviņiem no 344 pārbaudītajiem basketbolistiem.

Testēšanas otrā kārta notika no 24. līdz 29.jūnijam. Ņemot vērā pirmās kārtas rezultātus, kopumā pozitīvi Covid-19 testi bijuši 25 no 351 basketbolista.

Tāpat NBA ziņo, ka ar Covid-19 inficējušies desmit no 884 komandu darbiniekiem.

Savus treniņu centrus jau slēgušas Bruklinas "Nets", Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Clippers" komandas.

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Sezonas noslēguma turnīra aizvadīšana Orlando daudzos radījusi bažas, jo vēl ceturtdien Floridas štatā tika konstatēti vairāk kā 10 000 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu