Foto Vīrietis Igaunijā mērķē uz sievieti un bērnu. Viņa mājās atrasts lērums ieroču (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Põhja ringkonnaprokuratuur

Piektdien, 10. jūlijā, glābšanas dienesti Igaunijā saņēma izsaukumu uz Saku pagastu Igaunijā, kur kāds vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu tēmēja uz sievieti un bērnu. Likumsargi 56 gadus veco vīrieti aiturēja, bet viņa mājās kratīšanas laikā tika atrasti vairāki ieroči, ziņo portāls "Postimees".

Policisti noskaidroja 56 gadus vecā vīrieša atrašānās vietu, un viņa aizturēšanas brīdī noskaidrojās, ka runa ir par pneimatisko ieroci. Vīrietis tēmēja uz sievieti un bērnu, kuri bija devušies pastaigā. Tika noskaidrots, ka vīrieša mājās var būt vēl citi nezināmas izcelsmes ieroči, tāpēc tur tika veikta izmeklēšana. Kratīšanas laikā tiešām tika atrasti vēl ieroči. Šobrīd ir zināms, ka vīrietim ieroču turēšanas atļaujas nav. 

"Ja uz kādu tiek tēmēts ar priekšmetu, kas līdzīgs ierocim, policija vienmēr uz tādiem izsaukumiem reaģēs nopietni. Starta pistoles un pneimatiskie ieroči, kurus var brīvi nopirkt, var būt ļoti līdzīgi šaujamieročiem, un diemžēl ir cilvēki, kas uzskata, ka ir normāli ar tiem mētāties. Ar tādu uzvedību šie cilvēki biedē citus un pakļauj paši sevi briesmām. Policija vienmēr reaģē tā, it kā runa būtu par nāvējošiem šaujamieročiem, un policisti ir gatavi likt lietā savus dienesta ieročus," skaidro policijas pārstāvis Urmets Tambre.

Viņaprāt, ieročiem līdzīgus priekšmetus vajadzētu skaidri nošķirt no šaujamieročiem, piemēram, daļēji vai pilnībā krāsojot tos citādās krāsās. 

Apgabala prokurors Deniss Medvedjevs stāsta, ka lietas apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā.

"Pēc provizoriskiem datiem, vīrietim piederēja arī ieroči, kas aizliegti civilā apritē. Sestdien prokuratūra pieprasīja aizturēt aizdomās turamo, jo, iespējams, būdams brīvs, viņš var izdarīt jaunu noziegumu. Tiesa pieprasījumu apmierināja, un vīrietis sākotnējās izmeklēšanas laikā tika apcietināts. Sākts kriminālprocess saskaņā ar Sodu izpildes kodeksa pantu par rupju sabiedriskās kārtības pārkāpumu un šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu tirdzniecību," saka prokurors.

Policija atgādina, ka par šādām bīstamām situācijām un civilā lietošanā nereģistrētiem, nelikumīgiem un aizliegtiem ieročiem, sprāgstvielām vai citām sprādzienbīstamām ierīcēm jāziņo pa tālruni 112.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu