Žurnāls: Pauls Bankovskis pāris stundas pirms nāves dalījies ar dīvainu vēstījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pauls Bankovskis
Pauls Bankovskis Foto: LETA

12. jūlijā 47 gadu vecumā mūžībā devās rakstnieks Pauls Bankovskis. Žurnāls "Privātā Dzīve" vēsta, ka dažas stundas pirms nāves rakstnieks dalījies ar savādu vēstījumu. 

Patlaban Valsts policija sākusi kriminālprocesu par rakstnieka un publicista Paula Bankovska nāvi.

Rakstnieka paziņas runājot - viņam bijušas problēmas ar sirdi, bet visu vēl vairāk sarežģījis Bankovska dzīvesveids. Pēc viņa dzīvesbiedres, rakstnieces Andras Neiburgas nāves pērnā gada martā, viņš esot cīnījies ar atkarību no alkohola, ziņo "Privātā Dzīve".

Bažas rada arī Bankovska pēdējā publiskotā fotogrāfija vietnē "Instagram".

Tajā redzamas murskulī nosviestas bikses un dīvains teksts: "Ar gie v." Iespējams, rakstnieks bija gribējis uzrakstīt atvadu vārdus – Ar Dievu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ar gie v

A post shared by Pauls Bankovskis (@bocasine) on

Bankovskis dzimis 1973. gadā Līgatnē, mācījies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un studējis filozofiju Latvijas Universitātē.

Kopš 1993. gada publicēja prozu, viņa darbu klāstā ir "Laiku grāmata", "Plāns ledus", "Padomju Latvijas sieviete", "Čeka, bumba un rokenrols", "Sekreti", "Eiroremonts", "Ofšors", "Drēbes jeb Ādama tērps", "Svētā Bokasīna koks", "Labais vienmēr uzvar", "Skola", "18", "Pasaules vēsture". Vairāki viņa darbi tulkoti arī svešvalodās.

Bankovskis bijis arī scenārija līdzautors filmai "Baiga vasara", kā arī veidojis scenārijus filmām "Klucis - nepareiza latvietis", "Pasažieri", "Degošais".

Studiju laikā kā ārštata autors strādājis laikrakstos "Literatūra un Māksla", "Labrīt", žurnālā "Rīgas Laiks", vēlāk arī laikrakstā "Diena" un portālā "Ir.lv".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu