Pēc ugunsgrēka Nantes katedrālē aizturēts vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Pēc ugunsgrēka Nantes katedrālē Francijā aizturēts kāds brīvprātīgais darbinieks, atsaucoties uz varasiestāžu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Patvēruma meklētājs no Ruandas bija atbildīgs par katedrāles aizslēgšanu dienu pirms liesmas iznīcināja krāsotā stikla logus un ērģeles.

Prokurori apgalvoja, ka vēlas noskaidrot nesakritības un ka būtu pāragri domāt, ka vīrietis spēlējis kādu lomu.

"Mums jāturpina būt uzmanīgiem, interpretējot šo aizturēšanu. Tā ir normāla procedūra," norādīja prokurors. Viņš arī atklāja, ka tiek uzskatīts, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Negadījuma vietā izcēlās trīs ugunsgrēki, un šobrīd notiek izmeklēšana.

Aizturētā advokāts sacīja, ka "pašlaik nav nekā, kas saistītu manu klientu ar ugunsgrēku", un ka izmeklēšanai jāturpinās, "ievērojot ikviena tiesības, it īpaši mana klienta".

Katedrāles darbinieks Žans Šarls Novaks Francijas laikrakstam "Le Figaro" pastāstīja, ka brīvprātīgais ir "pienākuma cilvēks", kuram ir veselības problēmas un kurš "daudz cietis Ruandā" - valstī, ko viņš pameta pirms vairākiem gadiem.

"Es ne uz mirkli neticu, ka viņš būtu varējis aizdedzināt katedrāli. Tā ir vieta, ko viņš dievina," sacīja Novaks.

Jau vēstīts, ka sestdien, 18. jūlijā, katedrālē Francijas rietumu pilsētā Nantē izcēlies liels ugunsgrēks. Negadījuma vietā strādājot aptuveni 100 ugunsdzēsējiem, dievnama galveno būvi izdevās nosargāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu