Brocēnu iedzīvotājiem bezmaksas iespējams laulību ceremoniju aizvadīt pilī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Simka/Wikimedia commons (CC BY-SA 3.0)

Brocēnu novada pašvaldība dāvina saviem iedzīvotājiem apmaksātu laulības ceremoniju šā gada 12. septembrī Remtes pils Baltajā zālē, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Laulībām var pieteikties pāri, kuri dzīvo nereģistrētā laulībā un vismaz vienam no pāra deklarētā dzīvesvieta ir Brocēnu novada teritorija. Pāriem līdz šā gada 10. augustam Brocēnu novada Dzimtsarakstu nodaļā jāiesniedz kopīgs iesniegums, līdzi ņemot derīgus personu apliecinošus dokumentus.

Laulību reģistrācijas valsts nodeva ir 14 eiro.

Brocēnu novadā noteikts, ka maksa par svinīgu, literāri muzikālu laulības reģistrācijas ceremoniju Dzimtsarakstu nodaļas izvēlētajās telpās, ja abi vai viens no pāra ir deklarēts Brocēnu novada administratīvajā teritorijā ir 35 eiro no pāra. Ja laulību ceremonija bez pašvaldības nodrošināta muzikālā pavadījuma notiek telpās, ko izvēlējušies jaunlaulātie novada teritorijā, tā viņiem izmaksā 50 eiro. Ja pašvaldība nodrošina ceremonijas muzikālo pavadījumu citās telpās, tad maksa par pakalpojumu būs 85 eiro.

No valsts nodevas par laulības reģistrācijas faktu ir atbrīvotas personas ar pirmo vai otro invaliditātes grupu, personas, kuras atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā. Valsts nodeva nav jāmaksā arī trūcīgām personām, bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, kā arī daudzbērnu ģimenei, ja tai un vismaz trim tās aprūpē esošiem bērniem, tai skaitā audžuģimenē ievietotiem un aizbildnībā esošiem, ir noteikta viena deklarētā dzīvesvieta vai papildu adrese.

LETA jau ziņoja, ka arī pērn pašvaldība iedzīvotājiem dāvināja iespēju reģistrēt laulību bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu