Kas norāda uz to, ka dzer pārāk maz ūdens?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Dažkārt par to, ka mūsu organismam ir nepieciešams ūdens, vēsta daudz vairāk signālu, nekā vienkārši slāpes. Par to, kā pareizi noteikt signālus tam, ka ir nepiciešams atveldzēties ar glāzi ūdens, skaidro portāls "Good house".

Sausums mutē un sasprēgājušas lūpas - ļoti izteikta un vērā ņemama pazīme, jo tā izpaužas ļoti ātri, ja ķermenis ir dehidrēts.

Tu regulāri izjūti galvassāpes - gan no rītiem, gan vakarā. Sāpes nav tik spēcīgas, lai ķertos pie medikamentiem, tomēr tās liek izjust diskomfortu visas dienas garumā.

Tumši loki un pietūkums zem acīm norāda, ka ķermenis ir pārgājis uz ūdens taupīšanas režīmu: tā kā to uzņem maz, smadzenes domā, ka drīz to neuzņemsi pavisam un tiek veidotas rezerves. 

Āda ir sausa un neelastīga, šī pazīme gan izteiktāk redzama būs tad, kad ūdeni pietiekošā apjoma nedzersi ilgstošāku laik posmu.

Tu svīsti mazāk kā ierasts līdz šim. Liekas labi? Nav pamata priekam. Šādi organisms jau signalizē, ka tam ir pārāk maz šķidruma un tas, protams, nav labi.

Reti apmeklē labierīcības? Tas nav iemesls, lai domātu, ka tev ir izcili ietilpīgs un izturīgs urīnpūslis. Tas vienkārši ir tukšs, jo tu nedzer ūdeni. Arī urīna krāsa var būt kā norāde tam, ka organismam trūkst šķidruma: spilgti dzeltens vai tumšs neliecina par neko labu. 

Pat nelielā fiziskā slodzē tu jūti muskuļu spazmas: kāpi pa trepēm - krampis, sēdi - notirpst.

Jūties miegains un saguris. Tas arī ir ķermeņa aizsargmehānisms, kad tam, iespējams, trūkst šķidruma: lai tas nesvīstu un netiktu tērētas ūdens rezerves, tas "palēninās". 

Un, visbeidzot, tu esi ļoti izslāpis: šī ir pēdējā pazīme, kas norāda uz to, ka ķermenis konkrētajā brīdī jau ir gana izmisis un ir nepieciešams ūdens tagad, tūlīt un uzreiz!

Tomēr esi piesardzīgs, daļa no šīm pazīmēm var liecināt arī par kādu citu, nopietnāku veselības problēmu, tāpēc, ja jūti, ka ūdens nepalīdz, dodies pie mediķiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu