"Mavericks" treneris: Jaunajiem spēlētājiem vajadzētu līdzināties Porziņģim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien notikušajā "Zoom" konferences sarunā ar medijiem augstas uzslavas Kristapam Porziņģim veltījis Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails. Tāpat komentārus par iekļaušanos komandā sniedza arī pats Porziņģis.

"Mavericks" stūrmanis uzskata, ka Porziņģis ir mūsdienīga centra vai spēka uzbrucēja pozīcijas spēlētāja prototips.

"Kristaps ir lielisks spēlētājs. Tā vienkārši ir. Viņš ir lielisks komandas spēlētājs, ar augstu ietekmi abos laukuma galos. Viņš pārveido spēli centra pozīcijai. Ja es būtu jauns centra spēlētājs, es mēģinātu attīstīt prasmes, kas pieder Porziņģim. Viņš ir 221 centimetru garš puisis, kurš var driblēt, piespēlēt, mest, veidot saspēli. Viņam ir lieliska izpratne par spēli," ar uzslavām neskopojās Kārlails.

Savukārt pats Porziņģis uzsvēra, ka mūsdienu spēles stils ļauj viņam vairāk izrādīt savu daudzpusību: "Es uzskatu, ka spēle ir atvērta. Vairs nav konkrētu pozīciju, kā tas bija agrāk. Ļoti daudz spēlēju perimetrā. Mēs vienmēr atrodam veidus, kā izmantot manas prasmes. Tas, kurā pozīcijā es spēlēju, vairs nav svarīgi. Konkrētās situācijās, es, iespējams, spēlēšu pat saspēles vadītāja pozīcijā."

Pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārtraukuma Porziņģis demonstrēja šīs sezonas labāko sniegumu. Kārlails atklāj, ka pozitīvus rezultātus sniegusi latvieša iespēlēšana citā pozīcijā.

"Pēdējā pusotrā mēnesī pirms pārtraukuma mēs redzējām kā viņš darbojas centra pozīcijā un to, ka viņa prasmes spēj mūsu spēli ietekmēt ļoti pozitīvā veidā," sacīja Kārlails.

"Mavericks" un latviešu basketbolista faniem atliek cerēt, ka pirms pārtraukuma redzētais Porziņģa sniegums nekur nepazudīs arī izslēgšanas spēlēs, jo Dalasas vienībai ir tikai teorētiskas izredzes tur neiekļūt. "Mavericks" ir izdevies iekrāt septiņu spēļu pārsvaru pār astotajā vietā esošo Memfisas "Grizzlies". Līdz ar to dalība tā sauktajā "play-in" turnīrā ir iespējama tikai astoņās spēlēs izsējot septiņu maču pārsvaru.

Par iespēju pārbaudīt savas spējas izslēgšanas spēlēs priecīgs ir arī pats Porziņģis: "Esmu ļoti priecīgs par iespēju pirmo reizi spēlēt NBA izslēgšanas spēlēs. Man ir izslēgšanas spēļu pieredze Eiropā un es zinu, ka tā ir pavisam atšķirīga atmosfēra, jo apkārt ir pavisam cita enerģija. Visticamāk, atmosfēra ir vēl atšķirīgāka šeit, NBA."

Kā jau minēts, "Mavericks" astotajā vietā esošo "Grizzlies" vienību apsteidz par septiņām spēlēm. Savukārt piektajā un sestajā vietā esošās "Thunder" un "Rockets" komandas dalasiešus apsteidz par 2,5 mačiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu