"Gribēju ballēties ar seksīgajām meitenēm." Boksa superzvaigzne Entonijs Džošua par 2012. gada Olimpiādes smagāko "cīņu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: AFP / Scanpix

Nav noslēpums, ka olimpiskie ciemati ir ne tikai vieta, kur pasaules labākie sportisti Olimpiādes laikā dzīvo, bet arī atpūšas un iepazīstas viens ar otru. Tiesa, WBA, IBF, WBO un IBO smagā svara čempionam Entonijam Džošua šie prieki viņa mājas pilsētā Londonā gāja secen, vēsta "The Sun".

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Džošuā piedalījās vēl nebūdams profesionālis. Slavenā sporta notikuma pašā noslēgumā brits savu skatītāju priekšā papildināja valsts olimpisko zelta medaļu krājumu.

Tomēr, lai būtu labākais, allaž nākas kaut ko upurēt. Džošua gadījumā tās ir bijušas ballītes.

Tieši Londonas olimpiskās spēles tiek uzskatītas par visu laiku nepiedienīgākajām, jo kopumā tajās izdalīti aptuveni 150 tūkstoši prezervatīvu. Aptuveni 17 tūkstoši pasaules klases atlētu tiek izvietoti dažādos apartamentos, lai smagi strādātu pie saviem mērķiem un brīvajā laikā arī izklaidētos. Tiesa, otrais no minētajiem aspektiem nebija lemts visiem...

"Laba atmiņa no Londonas spēlēm bija fakts, ka vienuviet bija sapulcējušies tik daudzu valstu sportisti. Es esmu ballīšu cilvēks un gribēju ballēties ar seksīgajām meitenēm no Jamaikas un Zviedrijas. Es nodomāju: "Ak, šis būs kolosāli." Galu galā, tā bija arī mana mājas pilsēta," atcerējās Džošua.

Lai gan topošais boksa spīdeklis bija iecerējis izklaidēties ar citu valstu sportistēm, Olimpiādes rīkotājiem bija cits plāns: "Stulbākais bija tas, ka man bija jācīnās pašā pēdējā dienā."

Lai uzvarētu, Džošua bija pilnībā jākoncentrējas uz uzvaru. Citi apstākļi, lai cik arī kārdinoši nedrīkstēja traucēt.

"Es zināju, ka apkārt bija cilvēki, kuri zelta medaļu izcīnīja jau trešajā dienā un viņiem tika atļauts staigāt apkārt un baudīt dzīvi. Tikmēr es skrēju un strādāju fiziskajos treniņos. Man bija jāsaglabā uzmanību. Tas bija kaitinoši, bet es to paveicu mīlestības pret boksu dēļ," nobeigumā sacīja bokseris.

Kā jau minēts, Olimpiādē brits piedalījās, būdams amatiera statusā, jo tādi ir sacensību noteikumi. Spēļu finālā Džošua sakāva bijušo olimpisko čempionu no Itālijas Roberto Kamerali. Jau nākamajā gadā brits oficiāli kļuva par profesionālu bokseri un savas karjeras laikā ir iekrājis 23 uzvaras, aizvadītajā gadā sensacionāli piekāpjoties Endijam Ruisam jaunākajam. Tā līdz šim ir arī brita vienīgā neveiksme, ko 2019. gada nogalē viņš veiksmīgi atrieba, kļūstot par divkārtēju smagā svara čempionu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu