Video Bļugera pirmais vārtu guvums izslēgšanas spēlēs neglābj "Penguins" no sāpīga zaudējuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pitsburgas "Penguins" hokejisti
Pitsburgas "Penguins" hokejisti Foto: AFP / Scanpix

Ar savu pirmo vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs aizvadītajā spēlē izcēlās Teodors Bļugers. Tiesa, ar to nepietika, lai viņa pārstāvētā "Penguins" izcīnītu uzvaru.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 3:4 (2:1, 1:2, 0:1) zaudēja Monreālas "Canadiens".

Kvalifikācijas kārtā, cīnoties par par iekļūšanu Stenlija kausā, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām "Canadiens" izvirzījusies 2-1 vadībā.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 12 minūtes un 57 sekundes (5:17 skaitliskajā mazākumā), guva vārtus, izpildīja divus metienus, vienu reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja 9 no 17 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Spēles rezultātu piektajā minūtē atklāja kanādiešu pieredzējušais aizsargs Šī Vēbers, izvirzot "Canadiens" komandu vadībā.

Turpinājumā sekoja trīs precīzi metieni pēc kārtas "Penguins" hokejistu izpildījumā - izcēlās zviedrs Patriks Hornkvists, amerikānis Džeisons Zakers un Bļugers.

Latvijas hokejists otrā perioda sestajā minūtē veiksmīgi pieslēdzās pretuzbrukumam un burtiski iestūma ripu pretinieku vārtos, panākot rezultātu 3:1.

Bļugeram šī bija ceturtā spēle karjerā NHL "play-off" turnīrā un pirmo reizi viņš izcēlās ar vārtu guvumu.

Kopumā šosezon Bļugers guva savus 10. vārtus. Viņš šosezon NHL pamatturnīrā jeb regulārajā čempionātā piedalījās 69 mačos, guva 9 vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles.

Pitsburgai spēles turpinājums nebija veiksmīgs, jo "Canadiens" atbildēja ar trīs vārtu guvumiem pēc kārtas - tos realizēja kanādieši Džonatans Druēns un Pols Bīrons, kā arī amerikānis Džefs Petrijs.

Sērijas nākamā spēle notiks piektdien, 7. augustā, plkst. 23.00 pēc Latvijas laika.

Video: "Penguins" - "Canadiens" spēles spilgtākie momenti

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu