Foto ⟩ Simtiem cilvēku piketā Rīgā pauž atbalstu Baltkrievijā protestējošajiem iedzīvotājiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Protesta akcija pie Baltkrievijas vēstniecības
Foto: Protesta akcija pie Baltkrievijas vēstniecības Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šovakar Rīgā, pie Baltkrievijas vēstniecības, piketā, lai paustu atbalstu Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām protestējošajiem iedzīvotājiem, jau ir pulcējušies vairāk nekā 300 cilvēki, turklāt arvien nāk klāt jauni piketētāji, novēroja aģentūra LETA.

Piketētājiem rokās ir dažādi plakāti, kuros pausts atbalsts Baltkrievijā protestējošajiem iedzīvotājiem, kā arī nosodīts Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Piemēram, uz plakātiem angliski un krieviski rakstīts "Baltkrievijai pienākas pārmaiņas", "Baltkrievija ir pelnījusi brīvību", "Brīvību politiskajiem ieslodzītajiem", kādam rokās ir plakāts, uz kura ir nosvītrotas ūsas, kas simbolizē Lukašenko. Savukārt citos plakātus šīs ūsas attēlotas ar no tām pilošām asins lāsēm.

Tāpat tiek skandēts sauklis "Brīvību baltkrieviem!".

Notiekošo uzrauga ievērojams skaitu kārtības sargu, kas nevienam, tostarp masu medijiem, neļauj pulcēties vēstniecības tuvumā, tādēļ piketētāji ir "izsvaidīti" pa abām ielas pusēm, kā arī atrodas uz blakus esošās Jēzusbaznīcas kāpnēm.

Kā ziņots, piketētāji nolēma pulcēsies "Solidaritātes akcijā Baltkrievijas tautas atbalstam", jo "Baltkrievijas cilvēki, iestājoties par atklātām un godīgām vēlēšanām un godīgu, demokrātisku valsti, pašlaik cieš no valdošās varas represijām".

"Pēc prezidenta vēlēšanām 9.augustā Baltkrievijā ir sākušies protesti pret vēlēšanu rezultātu viltošanu. Tos vardarbīgi apspiež policija un militārās specvienības, ievainojot desmitus vai pat vairāk cilvēkus, ietriecoties pūlī ar policijas auto," pasākuma rīkošanu pamatoja organizatori.

Jau vēstīts, ka pēc Baltkrievijas varasiestāžu oficiāli sniegtajiem datiem svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%.

Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti. Pēc vēlēšanām Baltkrievijā izcēlušies protesti pret Lukašenko, kas izvērtušies sadursmēs ar drošības spēkiem. Vismaz viens cilvēks ir gājis bojā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu