"Golden Knights" sper platu soli pretī Stenlija kausa otrajai kārtai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Vegasas "Golden Knights" komanda sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas.

Vegasas komanda Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Čikāgas "Blackhawks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0.

"Golden Knights" rindās vārtus guva Viljams Kārlsons un Patriks Brauns, bet pretiniekiem atzīmējās Olli Māta.

Lasvegasieši šajā sērijā pirmo reizi vārtu drošību uzticēju Markam Andrē Flerī, kurš uz viņu liktās cerības attaisnoja, atvairot 26 metienus. Otrā laukuma galā Korijam Krofordam par diviem atvairījumiem mazāk.

Zīmīgi, ka komandas, kas bijušas vadībā ar 3-0, nākamo kārtu sasniegušas 190 no 194 jeb 97,9% gadījumu.

Tikmēr pirmo uzvaru Rietumu ceturtdaļfinālā svinēja Arizonas "Coyotes", kas ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) guva virsroku pār Kolorādo "Avalanche". Sērijā ar 2-1 vadībā ir "Avalanche".

Teicamu sniegumu demonstrēja "Coyotes" vārtsargs Darsī Kempers, kurš atvairīja 49 metienus. 

"Koijotus" ātri vadībā izvirzīja Dereks Stepans un turpinājumā komandai centās noturēties pret pretinieku spiedienu. Spēles beigās "Coyotes" vienība, "Avalanche" spēlējot ar tukšiem vārtiem, divreiz raidīja ripu tīklā un pati ielaida vienus vārtus.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfinālā 2-1 vadību ieguvusi Bostonas "Bruins", kas ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

"Bruins" pirms šīs spēles saņēma pamatīgu triecienu, jo vārtsargs Tūka Rasks ģimenes apstākļu dēļ pameta "burbuli". Pērn Rasks ar vidēji ielaistiem 2,12 vārtiem spēlē palīdzēja "Bruins" sasniegt Stenlija kausa finālu.

Viņa vietu sestdien aizņēma Jaroslavs Halāks, kurš atvairīja 29 metienus. Vēl uzvarētājiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Čārlijs Koils.

Bostoniešiem otro spēli pēc kārtas nevarēja palīdzēt Davids Pastrņāks. Savukārt pretiniekiem nākamajā spēlē, iespējams, būs jāiztiek bez Andreja Svečņikova, kurš sestdien guva savainojumu.

Jau ziņots, ka latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda ar Jonasu Korpisalo vārtos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) atzina Tampabejas "Lightning" pārākumu, Austrumu konferences ceturtdaļfinālsērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Merzļikins traumas dēļ palika ārpus pieteikuma, tāpēc Kivlenieks tika pieteikts mačam kā otrais vārtsargs.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu