Foto Rotaļlietas, pilni pamperi un beigti teļi. Ko var atrast jau it kā izšķirotos atkritumos?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Atkritumu šķirošana ir viens no dabai draudzīga dzīvesveida stūrakmeņiem. Taču, cik šķirot-pratīgi mēs esam? Nesen kāda sieviete dalījās ar foto no poligona "Daibe", kur pāršķiro cilvēku sašķirotos atkritumus, kas tiek izmesti šķirošanas konteineros. Foto redzami atkritumi, kurus ļaudis, iespējams, "uzskata par šķirojamiem".

"Šādu lietu dzīvojamo māju šķirošanas konteineros esot ap 30%, un to dēļ bieži nav iespējams pārstrādāt arī godīgi sašķirotās lietas," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Nikija Spaliņa.

Poligonā "Daibe" uz otrreizēji izmantojamo materiālu pāršķirošanas līniju tiek nogādāti EKO laukumos, EKO punktos, iestādēs un uzņēmumos, kā arī citos šķirotu atkritumu vākšanai paredzētajos konteineros savāktie šķirotie atkritumi.

Šeit tie tiek pāršķiroti, sadalīti pa veidiem, sapresēti un salikti ķīpās, lai tiktu transportēti uz pārstrādes uzņēmumiem Latvijā un ārpus tās.

Šķirošanas līnijā šķiro sešas galvenās frakcijas: kartonu, makulatūru, metālus, PET, tetra-paku, pudeles un plastmasu, plastmasas iepakojumu un plēves, kā arī citus otrreizēji izmantojamos materiālus. Stiklu atsevišķi pāršķiro un smalcina.

"Šokējošākie atradumi? Droši vien, pilnās autiņbiksītes, milzīgās apģērbu kaudzes, medicīniskie atkritumi. Atradām pat ļoti labus apģērbus un apavus. Tādus noteikti var ziedot vai pārdot. Nevajag mest miskastē!" uzsver sieviete.

Foto: Publicitātes foto/ZAAO
Foto: Publicitātes foto/ZAAO

Poligona kopējā platība atkritumu noglabāšanai ir teju 13 hektāri un tā paredzētais darbības laiks ir vismaz 28 gadi. Poligons "Daibe" uzsāku savu darbību 2004. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu