Skudra: Mūs pilnīgi neinteresē pārbaudes spēļu rezultāti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rezultāts pārbaudes mačos nav svarīgs, pēc otrā zaudējuma divās spēlēs norādīja Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Pēteris Skudra.

Rīgas "Dinamo" komanda, gatavojoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai, šonedēļ Somijā aizvadīs četras pārbaudes spēles. Pirmās divas ir jau aiz muguras, tajās piedzīvoti zaudējums - pirmdien pēcspēles metienos, otrdien papildlaikā.

"Spēles bija diezgan atšķirīgas. Otrajā spēlē bilde laukumā bija labāka. Šobrīd mēs vairāk koncentrējamies uz to, kā izskatās mūsu jaunie hokejisti, kuri dos sastāva dziļumu. Un kurš vispār šeit var vai nevar būt," kluba mājaslapā citēts Skudra.

Treneris atzīmēja, ka viņš uzticas komandas pirmajam uzbrucēju trijniekam, kurā spēlē Miks Indrašis, Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs.

"Tas trijnieks, kurš mums šobrīd ir, ar Indraši - Dārziņu - Rēdlihu, mēs viņus neskatāmies. Viņi atjauno savu ķīmiju. Ir grupa jauno hokejistu, no kuriem mums ir jāsaprot, ar kuriem mēs varam rēķināties. Tas ir mūsu galvenais mērķis."

Komanda salīdzinoši nesen sākusi gatavošanos KHL sezonai, kas startēs jau septembra sākumā. Vairāki leģionāri vēl nav paspējuši pievienoties vienībai uz pārbaudes spēlēm.

"Diemžēl, dažādu iemeslu dēļ, mēs nevarēsim nospēlēt nevienu pārbaudes spēli optimālajā sastāvā. Pirmkārt, mēs gribam redzēt, ko jaunie hokejisti var parādīt. Spēles, kā jau minēju, bija atšķirīgas. Vakar bija lielāks haoss, šodien bijām organizētāki. Hokejs, viennozīmīgi ir vasarīgs. Ar katru dienu mēs kļūstam un mums ir jākļūst nedaudz labākiem."

Skudra atzina, ka viņš no jaunajiem hokejistiem sagaida labāku sniegumu. Trenera uzslavas gan izpelnījās aizsargs Jānis Jaks, kurš arī guva vārtus otrajā pārbaudes spēlē.

"Godīgi sakot, diemžēl nē - neviens nepārsteidza. Gribam redzēt no jaunajiem vairāk sakarīgu spēli. Šobrīd vairāk apbēdina situācija, kas ir starp jaunajiem hokejistiem. Gribu tomēr atzīmēt Jāni Jaku, kurš ir atgriezies no Ziemeļamerikas un pagaidām viņam ir pārbaudes līgums. Viņš tikai pāris dienas ir ar mums trenējies un nospēlējis divas spēles. Jānis izskatās ļoti solīdi. Taktiski ir savi jautājumi, bet viņš īpaši nav ar mums kopā trenējies. Tas ir pozitīvais moments, bet jaunajiem, kuriem tiek dota iespēja spēlēt šīs spēles, viennozīmīgi vajag rādīt kvalitatīvāku hokeju."

Skudra uzsvēra, ka pārbaudes spēlēs uz rezultāta tablo skatīties nav tik būtiski.

"Rezultāts mūs pilnīgi neinteresē. Mēs necenšamies būt pirmssezonas čempioni. Esmu bijis pirmssezonas čempions, kā arī zaudējis ļoti daudz pārbaudes spēles - tam nav nekāda sakara ar regulāro čempionātu. Tāpēc rezultāts mūs neinteresē. Negatīvais šajā ir tas, ka ir lietas, kur esam strādājuši taktiski un mēs gribējām redzēt kaut ko sakarīgāk. Bet, tajā pat laikā, mēs saprotam, ka tas darbs, ko vēlamies veikt pilnā sastāvā, šogad ir ļoti sarežģīts. Mēs laikam esam aizvadījuši vienu treniņu pilnā sastāvā. Dažādu iemeslu dēļ, liela grupa hokejistu nav šobrīd Somijā. Kāds atbrauks uz divām spēlēm, bet kāds vispār vēl neatbrauks un paliek trenēties Rīgā. Tā objektīvi skatoties, daudz vairāk nemaz treneru korpuss no spēlētājiem īpaši nevar. Mēs koncentrējamies uz to, ka ar katru dienu mūsu hokejam ir jākļūst sakarīgākam."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu