Makrons atsakās kritizēt "Charlie Hebdo" lēmumu pārpublicēt pravieša Muhameda karikatūras.

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien, 2. septembrī, paziņojis, ka ne viņam vērtēt satīras žurnāla "Charlie Hebdo" lēmumu publicēt pravieša Muhameda karikatūras.

Makrons, atrodoties vizītē Libānā, uzsvēra, ka ir būtiski, lai Francijas pilsoņi izturas viens pret otru ar cieņu un izvairās no "naida dialoga", bet sacīja, ka nekritizēs satīras žurnāla lēmumu pārpublicēt karikatūru.

"Charlie Hebdo", kura redakcijai 2015. gadā uzbruka islāmisti, otrdien paziņoja, ka pārpublicēs pretrunīgi vērtētās pravieša Muhameda karikatūras, lai atzīmētu tiesas prāvu, kas šonedēļ sākas pret teroraktā iesaistītajām personām.

Makrons sacīja, ka, būdams prezidents, nekomentēs tiesas prāvu, kas sākās trešdien, bet domās visi pieminēs teroraktā bojāgājušos cilvēkus, kuri "tika gļēvulīgi nošauti, jo viņi zīmēja, rakstīja, rediģēja".

2015. gada 7. janvārī brāļi Šerifs un Saīds Kuaši Parīzē "Charlie Hebdo" redakcijā noslepkavoja 12 cilvēkus. Dienu vēlāk brāļu paziņa Amedijs Kulibali netālu no Francijas galvaspilsētas noslepkavoja ceļu policisti, bet 9. janvārī Parīzē košera preču veikalā - vēl četrus cilvēkus.

Visi trīs uzbrukumi bija koordinēti un veikti teroristu grupējuma "Islāma valsts" vārdā, video apliecināja Kulibali.

Makrons uzteica demokrātijas tikumus un vārda brīvību, uzsverot, ka republikas prezidentam nekad nebūtu jākritizē žurnālistu vai redakcijas redakcionālā izvēle.

"Francijā pastāv zaimošanas brīvība, kas ir piesaistīta apziņas brīvībai. Es esmu šeit, lai aizsargātu visas šīs brīvības. Francijā iespējams kritizēt prezidentu, gubernatorus, zaimot," sacīja Makrons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu