EK viceprezidents Dombrovskis iecelts arī tirdzniecības komisāra amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV) vienlaikus būs arī tirdzniecības komisārs, otrdien paziņoja EK prezidente Urzula fon der Leiena.

Dombrovskis veica tirdzniecības komisāra pienākumus kopš 26.augusta, kad no amata atkāpās iepriekšējais tirdzniecības komisārs Fils Hogans, jo viņš savā dzimtajā Īrijā bija pārkāpis Covid-19 dēļ noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Savukārt Īrijas izvirzītajai pārstāvei darbam EK, Eiropas Parlamenta (EP) pirmajai viceprezidentei Mairedai Makginesai Leiena nolēmusi uzticēt finanšu pakalpojumu, finanšu drošības un kapitāla tirgu komisāres amatu. Lai stātos šajā amatā, Makginesai jāiegūst EP apstiprinājums.

Dombrovskis, kura viceprezidenta amata oficiālais nosaukums ir "priekšsēdētājas izpildvietnieks" un kura atbildības jomas šajā postenī ir ekonomika cilvēku labā un tirdzniecība, "uzņemsies atbildību par tirdzniecības portfeli" un kopā ar ekonomikas komisāru Paolo Džentiljoni no Itālijas turpinās pārstāvēt EK eirogrupā, preses brīfingā Briselē norādīja Leiena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu