Raidījums: Rīgas domes koalīcija amatus piedāvās arī opozīcijai (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotā saraksta līderis Mārtiņš Staķis pēc tikšanās ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Latvijas Reģionu apvienība" kopīgā saraksta pārstāvjiem, kurā pārrunāja Rīgas domes jaunā sasaukuma koalīcijas veidošanu.
"Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotā saraksta līderis Mārtiņš Staķis pēc tikšanās ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Latvijas Reģionu apvienība" kopīgā saraksta pārstāvjiem, kurā pārrunāja Rīgas domes jaunā sasaukuma koalīcijas veidošanu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rātsnamā otrdien turpinājās jaunveidojamās Rīgas domes koalīcijas sarunas. Tās tuvojas noslēgumam, un nolemts, ka atsevišķi amati tiks piedāvāti arī opozīcijai. Topošā koalīcijā šodien arī iepazinās ar "mantojumu", kas viņiem galvaspilsētas saimniecībā būs atstāsts. Labo ziņu esot maz, vēstī "TV3 ziņas".

Formāli četri potenciālie partneri jau ir vienojušies, ka kopā veidos jauno Rīgas koalīciju, taču sarunas joprojām turpinās pie darāmo darbu saraksta un sadarbības līguma. Pēc tikšanās otrdien dienas pirmajā pusē politisko spēku pārstāvji atzina, ka process pietuvojies noslēgumam un jau ceturtdien koalīcijas līgums varētu būt gatavs.

"Vairāk vai mazāk visiem tas skats un programmu nostādnes ir līdzīgas. Jautājums, varbūt ko dara pirmo un ko otro," sacīja Rīgas vicemēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis (JV).

Puses savstarpēji apliecināja, ka ir gatavas pašvaldības darbā iesaistīt arī sagaidāmo opozīciju, piedāvājot visu triju partiju pārstāvjiem – Latvijas Krievu savienības, kā arī ilggadējiem Rīgas saimniekiem "Saskaņai" un "Gods kalpot Rīgai" – vietnieka amatus domes komitejās. Kurās tieši gan nav skaidrs, taču jaunveidojamās koalīcijas pārstāvji lika noprast, ka diez vai, piemēram, jauno konservatīvo vadītā korupcijas novēršanas jautājumu komitejā mēs varētu redzēt kādu domnieku no iepriekšējās koalīcijas.

"Runājot ar opozīciju, kam man ir mandāts, lūgsim ņemt vērā, ka jāizvirza komiteju vietnieku amatiem tādi cilvēki, par kuriem, protams, arī pozīcija var nobalsot," pauž Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (AP).

"Mēs kopīgi lemsim par to, kā mēs izvēlēsimies šos vietniekus. Tas būs mūsu kopīgs lēmums," saka Rīgas vicemēra amata kandidāte Linda Ozola (JKP).

Vēlāk pēcpusdienā topošā koalīcija bija uz sarunu aicinājusi līdzšinējos Rīgas pārraugus. Pagaidu administrāciju, kas galvaspilsētā saimnieko kopš iepriekšējā domes sasaukuma atlaišanas, kā arī pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju – par kapitālsabiedrībām atbildīgo un ar “Latvijas attīstībai” saistīto Ivetu Zalpēteri. Koalīcijas partneriem dalījušies viedokļi, cik ilgi viņai vajadzētu turpināt būt amatā, un arī tas šonedēļ izšķirsies.

Pēc līdzšinējo galvaspilsētas vadītāju uzklausīšanas Rīgas mēra amata kandidāts Staķis (APP) atzina, ka jaunveidojamai koalīcijai labo ziņu bija maz: "Pagaidu administrācija, kurai nav nekādas vajadzības spodrināt sev spalvas ar politiskiem panākumiem, mums var stāstīt situāciju diezgan atklāti, kāda tā arī patiesībā. Jāsaka, ka patiesība ir visai rūgta."

Sarunās spriests arī par pēdējās nedēļas karsto kartupeli – "Rīgas namu pārvaldnieka" vēstulēm māju īpašniekiem saistībā ar parādu apmaksāšanu no ēkas apsaimniekošanai paredzēto līdzekļu uzkrājumiem un aicinājumu slēgt līgums pa tiešo ar "Rīgas siltumu".

"Nav nekādas nepieciešamības parakstīt un sūtīt šos "Rīgas namu pārvaldnieka" dīvainos paziņojumus," teic topošais Rīgas domnieks Einārs Cilinskis.

Topošā Rīgas koalīcija sola, ka apkure tiks pieslēgta visiem "Rīgas namu pārvaldnieka" klientiem.

Nākamais koalīcijas sarunu raunds gaidāms ceturtdien, savukārt rīt Staķis iecerējis tikties ar topošo opozīciju.

Video: "TV3 ziņas" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu