"Latvija kļūst izolētāka no citām valstīm." Rīt lems par pašizolācijas prasību mīkstināšanu ceļotājiem no ārzemēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas valdība otrdien, 15. septembrī spriedīs par pašizolācijas prasību mīkstināšanu ceļotājiem no ārvalstīm, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Obligātā 14 dienu pašizolācija Lietuvā tagad jāievēro, ierodoties no valstīm, kurās saslimušo skaits pārsniedz 25 uz 100 000 iedzīvotāju līdzšinējo 16 uz 100 000 Covid-19 gadījumu vietā. Bet Igaunija kritēriju no 16 līdz 25 paaugstinājusi iebrucējiem no Lietuvas, Latvijas un Somijas.

Sagaidāms, ka par prasību mīkstināšanu ceļotājiem 15. septembrī atkārtoti spriedīs Latvijas valdība, jo to aicina darīt KPV LV ministri.

"Jāsaprot, ka mēs paliekam vispār izolēti no pārējām valstīm, neļaujot iebraukt šeit arī tūristiem. Līdz ar to arī mēs savu ekonomiku bremzējam. Ir riski, ka kafejnīcas un viesnīcas varētu atkal slēgties ciet," pauda labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Turpretī "Attīstībai/Par!", kuras pārziņā ir Veselības ministrija, mudina izvairīties no politiskiem lēmumiem, spriežot par iespējamām izmaiņām, kas var ietekmēt sabiedrības veselību.

"Būtu svarīgi, lai arī turpmāk Latvijas valdība, lemjot par šīs epidēmijas ierobežojumiem, lemtu, balstoties uz ekspertu ieteikumiem un veselo saprātu, nekādiem citiem politiskiem apsvērumiem," uzskata "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, valdība iepriekš jau noraidīja aicinājumu mīkstināt prasības ieceļotājiem. Un premjers sola arī turpmāk vadīties pēc epidemiologu ieteikumiem.

"Šie nav jautājumi, kurus mēs Latvijā līdz šim esam risinājuši tīri politiskajā līmenī," – tā premjers Krišjānis Kariņš.

Tomēr izmaiņas Covid-19 regulējumā briest. Veselības ministrija piedāvā saīsināt pašizolācijā pavadāmo laiku no 14 uz 10 dienām. Valdība par to plāno lemt otrdien, 15. septembrī.

Video: "TV3 Ziņas"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu